Mislav Zabarovic/ Universal nuotr.
Dalyviai

Kroatijos pasirinkimas „Eurovizijai“ – Albina su „Tick-Tock“

Šįvakar kurortinėje Opatijoje buvo išrinkta 2021 metų Kroatijos atstovė „Eurovizijoje“. Šalies vėliavą į Roterdamą veš 22-ejų Albina Grčić. 

Nacionalinis transliuotojas HRT, užuot pasiūlęs pakartotiną atstovavimą pernai išrinktajam dainininkui Damirui Kedžo, surengė atvirą atranką „Dora 2021“. Finalinio koncerto metu savo paraiškas pristatė 14 dalyvių, tarp kurių – buvę šalies atstovai Tony Cetinski (1994) ir Nina Krajlić (2016).

Svečio teisėmis pasirodė 2002 metų kroatų atstovė Vesna Pisarović, Talino „Eurovizijoje“ užėmusi vienuoliktą vietą. Koncerto metu turėjo dainuoti ir Damir Kedžo. Atlikėjo prodiuseriai prašė organizatorių leisti jam atlikti savo naujausių kūrinių popuri, tačiau „Dora“ rengėjai reikalavo dainuoti tik praeitų metų konkursinę dainą „Divlji Vjetre“. Galų gale, abi pusės nepriėjo prie bendros nuomonės, tad atlikėjo scenoje neišvydome.

Nugalėtoją rinko žiūrovai ir net dešimt komisijų iš skirtingų Kroatijos regionų. Kiekvieną komisiją sudarė trys muzikos ir televizijos ekspertai. Paskelbus balsavimo rezultatus paaiškėjo, kad Albina su daina „Tick-Tock“ pelnė daugiausiai taškų tiek iš komisijos, tiek iš žiūrovų, o Nina Krajlić liko antra.

Albina „Dora 2021“ atidarymo ceremonijoje / HRT nuotr.

Albina Grčić pradėjo savo muzikinę karjerą 2019-aisiais, dalyvaudama televizijos šou „Kroatijos Balsas“. Užėmusi trečią vietą, mergina pasirašė sutartį su įrašų kompanija „Universal Music“. Praeitų metų spalį Albina pristatė savo pirmąjį singlą „Imuna Na Strah“.

Atlikėjos pasirodymas „Dora 2021“ finale:

YouTube player

Studijinė „Tick-Tock“ versija:

YouTube player

Kroatiška „Tick-Tock“ versija:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus