Jonas Ekströmer/TT nuotr.
Atrankos

Danny ir „Arvingarna“ – pirmieji Švedijos atrankos finalistai

Vakar Švedijoje pasirodė šešias savaites truksianti tradicinė „Melodifestivalen“ atranka. Ant scenos žengė septyni dalyviai, tačiau  tiesioginius bilietus į finalą gavo tik du – po 8 metų pertraukos į sugrįžęs Danny Saucedo bei grupė „Arvingarna“.

Šiemet pandemija privertė kiek pakeisti „Melodifestivalen“ planus, tad visi renginiai vyksta Stokholme, be žiūrovų. Pirmajame pusfinalyje prie vedėjų vairo stojo Christer Björkman bei 2004 metais Švedijai stovavusi atlikėja Lena Philipsson.

Didžiausio žiūrovų palaikymo ir tiesioginius bilietus į finalą iškovojo 2011 ir 2012 metų atrankose regėtas Danny Saucedo, šiemet dalyvaujantis su kūriniu „Dandi Dansa“ bei jau kelis dešimtmečius Švedijoje dainuojanti grupė „Arvingarna“ su daina „Tänker inte alls gå hem“.

Antrojo šanso etape, vyksiančiame likus savaitei iki finalo, dėl vietų finale dar kovos grupė „Lillasyster“ su daina „Pretender“ bei kūrinį „The Missing Piece“ atlikęs Paul Rey.

Deja, tačiau daugkartinė atrankos dalyvė Jessica Andersson (5 vieta) bei atrankos naujokės Kadiatou (6 vieta) ir Nathalie Brydolf (7 vieta) jau baigė šiųmetinė pasirodymą „Melodifestivalen“.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus