Eden Alene asmeninio archyvo nuotr.
Atrankos

Paaiškėjo Izraelio pasirinkimas: Eden Alene Roterdame atliks dainą „Set Me Free“

Sausio 25-osios vakarą „Eurovizijos“ gerbėjus pasiekė naujienos iš Izraelio. Neilgos, valandą trukusios, transliacijos metu paaiškėjo, kad išankstinio internetinio bei tiesioginio balsavimo metu žiūrovai išrinko dainą „Set Me Free“. Ši daina atstovaus Izraeliui Roterdame gegužę.

Atlikėja Eden Alene talentų šou „Rising Star“ metu buvo išrinkta atstovauti Izraeliui 2020-ųjų Eurovizijoje. Surengus dainų atranką paaiškėjo, kad ji konkurse būtų atlikusi dainą „Feker Libi“. Kaip žinia, dėl koronaviruso pandemijos konkursas neįvyko, tačiau Izraelio transliuotojas KAN praėjus vos kelioms dienoms po konkurso atšaukimo pranešė, jog atlikėja dalyvaus ir 2021-ųjų metų Eurovizijoje. Buvo vykdoma dviejų dalių atranka – iš pradžių paviešintos 9 dainų demo versijos, ir tuomet atidarytas internetinis balsavimas. Jo metu į finalinį etapą buvo išrinktos 2 dainos – „Ue La La“ ir „La La Love“. Trečia daina finalininkė „Set Me Free“, kuri galiausiai ir laimėjo, buvo išrinkta specialios komisijos.

Šį vakarą įvyko transliacija, kurioje buvo rodomi klipai iš Eden pasiruošimo, klipų filmavimo, susitikimo su trijų finalinių dainų autoriais. Taip pat buvo parodyti ir visų dalyvaujančių dainų vaizdo klipai. Visą tą laiką žiūrovai galėjo atiduoti balsus už savo mėgstamiausią dainą ir galiausiai paaiškėjo, kad nugalėjo daina „Set Me Free“. Būtent su ja Eden Alene ir pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 18-ąją, o jei pasiseks – ir finale gegužės 22-ąją.

YouTube player

Kaip vertinate Izraelio pasirinkimą? Ar Izraelis pateks į Eurovizijos finalą? O gal galima mąstyti ir apie dar geresnį rezultatą? Savo nuomonę išsakykite komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus