NRK nuotr.
AnonsaiAtrankos

Nacionalinę 2021 metų atranką pradeda Norvegija

Šią savaitę Norvegijos transliuotojas NRK atskleidė keturias, sausio 16-osios vakarą  pirmojo „Melodi Grand Prix“ pusfinalio metu skambėsiančias dainas bei šešis dalyvius, kurie uždaro balsavimo metu gavo teisę iškart varžytis finale.

Pirmojo pusfinalio dalyviai (paspaudę ant dainos, galite ją išklausyti:

    1. Stina Talling – „Elevate“
    2. Jorn – „Faith Bloody Faith“
    3. Blåsemafian – „Let Loose“
    4. Beady Belle – „Playing With Fire“

Pirmąją transliaciją stebėti galėsite jau šiandien (šeštadienį), nuo 20:50 val. (Lietuvos laiku) MGP svetainėje.

Visgi verta paminėti, kad, ko gero, didesnio fanų susidomėjimo sulaukė finalistų sąrašas nei pirmojo pusfinalio dainos.

Finalistai:

  • KEiiNO – „Monument“ (paspaudę čia galite išgirsti kūrinį)
  • TIX – „Ut Av Mørket“ (paspaudę čia galite išgirsti kūrinį)
  • stavangerkameratene – „Barndomsgater“
  • Kaja Rode – „Feel Again“
  • Atle Pettersen – „World On Fire“
  • Rein Alexander – „Eyes Wide Open“

Didžiausio fanų susidomėjimo sulaukė 2019-aisiais Norvegijai atstovavusi grupė KEiiNO, kuri su daina „Spirit in the Sky“ laimėjo žiūrovų balsavimą ir bendroje lentelėje užėmė 6-ąją vietą. Taip pat verta paminėti, kad į atranką sugrįžta ir pernai atrankoje sužibėjęs Rein Alexander.

Kaip jau buvo žinoma anksčiau, šiųmetinį Melodi Grand Prix konkursą, kurio metu bus išrinktas Norvegijos atstovas 2021-ųjų metų Eurovizijoje, sudarys, kaip ir pernai, šešios laidos – 5 pusfinaliai ir finalas. Tiesa, formatas nuo praeitų metų šiek tiek skirsis – finale vasario 20-ąją pasirodys ne 10, o 12 dalyvių. Pusė jų buvo atrinkti uždaru būdu, o kiti bus išrinkti per penkis pusfinalius. Iš kiekvieno pusfinalio bilietą į finalą laimės viena daina, o paskutinis finalistas bus paskelbtas papildomoje laidoje, vyksiančioje sekmadienį po penktojo pusfinalio, kurioje varžysis visi dalyviai, nepatekę į finalą. 

Norvegijos delegacijos vadovas Stig Karlsen nusiteikęs optimistiškai. Pasak jo, šių metų atrankoje yra keturios dainos, kurios galėtų laimėti didžiąją Euroviziją.

Primename, kad neįvykusiame 2020-ųjų konkurse Norvegijai atstovauti turėjo Ulrikke su pop balade „Attention“. Norvegija buvo viena iš tų šalių, kuri nusprendė į 2021-ųjų Euroviziją automatiškai nesiųsti praeitais metais išrinkto atstovo ir daryti naują atranką. Tiesa, Ulrikke iš transliuotojo gavo pasiūlymą dalyvauti atrankoje su tiesioginiu kelialapiu į finalą, tačiau atsisakė.

Ką manote apie Norvegijos atrankos formatą? Ar tarp pirmojo pusfinalio dalyvių yra būsimasis Norvegijos atstovas? Kaip vertinate finalistų sąrašą? Laukiame jūsų nuomonių komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus