EBU nuotr.
Organizavimas

2021 metų „Eurovizijoje“ pasirodys 41 šalis, aiškėja detalės apie Lietuvos atranką

Iki 2021 metų „Eurovizijos“ likus kiek mažiau nei 6 mėnesiams, Europos Transliuotojų Sąjunga (EBU) paskelbė džiugią žinią – kitų metų konkurse dalyvauti pasiryžo 41 šalis.

Šis skaičius yra toks pats, kiek šalių dalyvauti konkurse planavo 2020 metais, kai renginys dėl koronaviruso pandemijos buvo atšauktas. Įdomu, kad tai yra pirmas kartas nuo 1989-1990 metų, kai dvejus metus konkurse pasirodyti norą išreiškė tos pačios šalys – nei viena šalis nepasitraukė ar negrįžo į konkursą, taip pat nei viena šalis jame nedebiutuos.

YouTube player

Jau 20 šalių iš pernai neįvykusio konkurso jau paskelbė, kad joms atstovaus tie patys atlikėjai:

Australija – Montaigne;
Austrija – Vincent Bueno;
Azerbaidžanas – Efendi;
Belgija – „Hooverphonic“;
Bulgarija – VICTORIA;
Čekija – Benny Cristo;
Graikija – Stefania;
Islandija –„Daði og Gagnamagnið“;
Ispanija – Blas Cantó;
Izraelis – Eden Alene;
Latvija – Samanta Tina;
Malta – Destiny;
Moldova – Natalia Gordienko;
Nyderlandai – Jeangu Macrooy;
Rumunija – Roxen;
Sakartvelas – Tornike Kipiani;
San Marinas – Senhit;
Slovėnija – Ana Soklič;
Šveicarija – Gjon’s Tears;
Ukraina – Go_A.

„Pabandom iš naujo 2021“

Lietuvos nacionalinis transliuotojas LRT šiandien taip pat paskelbė, kad nacionalinėje atrankoje „Pabandom iš naujo“ norintys dalyvauti atlikėjai bei dainų autoriai siųsti savo paraiškas gali iki gruodžio 14 d.

LRT nuotr.

Atranką, kaip ir pernai, prižiūrės Gyčio Oganausko vadovaujama darbo grupė, kurią kaip ir pernai sudarys: Audrius Giržadas, LRT televizijos programų departamento vyriausiasis prodiuseris; Ramūnas Zilnys, LRT populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius; Darius Užkuraitis, LRT Muzikos redakcijos vyresnysis redaktorius; Giedrius Masalskis, LRT Radijo programų departamento vadovas; Rūta Putnikienė, LRT Komunikacijos ir rinkodaros departamento vadovė; Justina Sokolovskė, LRT Komunikacijos ir rinkodaros departamento projektų vadovė; Povilas Varvuolis, televizijos režisierius.  Prie šios grupės šiemet prisijungs ir kompozitorius, muzikos prodiuseris Vytautas Bikus, kurio kurtos dainos jau sėkmingai atstovavo Lietuvai „Eurovizijoje“ 2015 ir 2018 metais.

Ši darbo grupė iki gruodžio 23 dienos atrinks dainas, kurios pasirodys „Eurovizijos“ atrankoje. Priklausomai nuo atrinktų dalyvių skaičiaus, planuojama, kad atranka iš viso truks 6 savaites, bet laidų gali būti ir mažiau.

Kadangi pernykštis atrankos formatas susilaukė didžiulio pasisekimo, didelių pakeitimų taisyklėse neišvysime – atlikėjai pasirodyti galės tik su viena daina, komisija pasirodymus stebės atskiroje studijoje per televizijos ekraną, žiūrovų balsavimo rezultatai bus rodomi tik vieną kartą – pačioje laidos pabaigoje.

Pirmąją atrankos laidą televizijos žiūrovai išvys sausio 16 d.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus