EBU / Kris Pouw nuotr.
Organizavimas

Pristatyti keturi 2021 metų „Eurovizijos“ scenarijai

Nors 2020 metų „Eurovizijos“ dainų konkursas ir buvo atšauktas, organizatoriai deda visas pastangas, kad kitais metais konkursas įvyktų. Šiandien Europos Transliuotojų Sąjunga (EBU) kartu su Nyderlandų transliuotojais NPO, NOS ir AVROTROS paskelbė keturis scenarijus, pagal kuriuos konkursas vyks kitų metų gegužę. Taip pat buvo pristatytos ir kelios artėjančio konkurso detalės.

Scenarijus A: įprastas konkursas

Tai – pats optimistiškiausias scenarijus: konkursas vyktų kaip ir kiekvienais metais, be auditorijos apribojimų, 9 renginiai (kartu su generalinėmis repeticijomis) pilnoje „Ahoy“ arenoje, delegacijomis esant Roterdame. Taip pat tokiu atveju visame mieste vyktų „Euroviziniai“ vakarėliai, būtų atidarytas „Euroklubas“, „Eurovizijos“ kaimelis ir kitos pramogų vietos. Šio scenarijaus įvykdomumas priklauso nuo to, ar bus išrasta veiksminga vakcina nuo COVID-19, taip pat pandemijos situacija Europoje turėtų būti labai gerai suvaldyta.

YouTube player

Scenarijus B: konkursas su apribojimais

Realesnis atrodo būtent šis variantas: visi konkurso dalyviai, delegacijos, žiniasklaida turėtų laikytis nauja norma tapusių asmens apsaugos bei higienos priemonių, palaikyti 1.5m fizinį atstumą. Delegacijoms galėtų būti nustatytas griežtas atvažiuojančių žmonių skaičius, taip pat konkurse būtų mažiau ir žiniasklaidos atstovų.

Arenoje vietų skaičius būtų sumažintas, tad dalis bilietus įsigijusių fanų gyvai konkurso stebėti negalėtų. Tokiu atveju būtų traukiami burtai ir daliai žmonių pinigai už bilietus būtų grąžinti.

Scenarijus C: renginys su keliavimo apribojimais

Scenarijus panašus į antrąjį – šou rengiamas iš Roterdamo „Ahoy“ arenos, bet su dar mažiau žmonių, o delegacijos, kurios dėl keliavimo apribojimų negalėtų atvykti į Nyderlandus pasirodytų iš savo šalių studijų.

Scenarijus D: „Eurovizija“ karantino sąlygomis

Jei tuo metu Nyderlanduose bei didžiojoje Europos dalyje galios toks karantinas, su kokiu šalys susidūrė šį pavasarį, konkursas bus rengiamas visiškai be žiūrovų, o visos šalys pasirodys iš savo šalyse esančių studijų. Tai taip pat reikštų, kad įprastų su konkursu susijusių renginių ir pramogų Roterdame nebūtų.

Toks scenarijus bus išbandytas per šių metų lapkritį vyksiantį „Vaikų Eurovizijos“ konkursą. Vedėjai konkursą ves iš Varšuvoje esančios studijos, tuo tarpu visi dalyviai pasirodys nuotoliniu būdu.

Šūkis, vedėjai ir scena

Šiandien taip pat buvo paskelbta, kad įdirbis prieš 2020 metų dainų konkursą nubrauktas nebus – išliks šūkis „Open Up“, konkursą ves atlikėjai Edsilia Rombley ir Jan Smit, laidų vedėja Chantal Janzen bei YouTube žvaigždė Nikkie de Jager, kurie vedė ir šiais metais surengtą laidą „Eurovision: Europe Shine A Light“. Scenos dizainas taip pat nebus keičiamas.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus