EBU nuotr.
Atrankos

Sprendimas priimtas – „The Roop“ kitąmet teks kovoti nacionalinės atrankos finale

LRT paskelbė, kad kitąmet bus organizuojama nacionalinės „Eurovizijos“ atranka, o grupei „The Roop“ atiteks tiesioginis kelialapis į jos finalą. Grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius kol kas neskuba patvirtinti dalyvavimo.

2020 metų „Eurovizijos“ dainų konkursas buvo atšauktas dėl COVID-19 pandemijos. Kadangi pagal konkurso reglamentą 2021 metų renginyje negalės skambėti šių metų „Eurovizijos“ kūriniai, transliuotojams leista patiems išsirinkti, kokiu būdu bus renkamas kitas šalies atstovas. Nors daugelis transliuotojų nusprendė pagerbti į Roterdamą neišvykusius atlikėjus ir pakartotinai juos išrinko atstovauti savo šalims, LRT atrankos „Pabandom iš Naujo!“ neatsisakys. „The Roop“ bus suteikta teisė kovoti 2021 metų nacionalinės atrankos finale su kitais atlikėjais. Grupei taip pat bus perduotos balsavimo metu surinktos lėšos, kurios turėjo būti skirtos pasirengti didžiajai „Eurovizijai“.

LRT nuotr.

„Mums visiems apmaudu dėl taip susiklosčiusios situacijos – daina „On Fire“ buvo laikoma viena pagrindinių pretendenčių laimėti konkursą. Daug simpatijų ji sulaukė ir Lietuvoje, ir užsienio šalyse, tačiau su ja pasirodyti ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos, deja, nebegalėsime. „Eurovizija“ visų pirma yra dainos konkursas, kasmet Lietuvoje sulaukiantis didelio populiarumo, skatinantis kurti naujas dainas ir pasirodymus, todėl sutraukiantis daug norinčių jame išbandyti savo jėgas muzikos kūrėjų ir atlikėjų. Ieškojome sprendimo, kaip neatimti iš jų šios galimybės ir kartu nenubraukti „The Roop“ įdirbio“, – sako LRT generalinės direktorės pavaduotojas, „Eurovizijos“ darbo grupės vadovas Gytis Oganauskas.

„The Roop“ solistas Vaidotas Valiukevičius kol kas nėra tikras, ar grupę išvysime kitų metų atrankoje. „Suprantame, kad buvo ieškomas variantas, kuris tenkintų LRT ir grupę. Ar mes dalyvausime atrankoje, kad ir išskirtinėmis teisėmis? Dar nežinome. Praėjo tik mėnuo su puse nuo laimėjimo su daina „On Fire“. Viskas vyksta labai greitai. Per greitai. Turime apgalvoti ir sprendimą priimsime tik žymiai vėliau“, – pasakoja Vaidotas.

O tuo tarpu kolektyvo pasirodymas atrankos finale jau surinko virš 5 milijonų peržiūrų „Youtube“ platformoje.

YouTube player

Ar pritariate Lietuvos transliuotojo sprendimui? Kviečiame pasisakyti komentaruose ir balsuoti mūsų apklausoje!

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Jurga
Jurga
prieš 3 metus

Kodėl gi nerodyti EUROVIZIJOS iš namų dabar tai taip aktualu.Balsavimas taip pat ,nieks nepakeis balsų, kaip buvo taip ir bus.Tik kad dabar pagal virusų technologiją.Aš už Lietuvą ji verta laimėjimo,nes ten nieko rimto nėra.

Dei
Dei
prieš 3 metus

Absurdas. Jie iškovojo teisę atstovauti, tai turi ir atstovauti. LRT nori vis tiek dėl pinigų organizuot atrankas?

Laura
Laura
prieš 3 metus

Nepritariu!!! Taip neteisinga The Roop atžvilgiu 🙁