Organizavimas

OFICIALU: „Eurovizijos“ dainų konkursas šiemet neįvyks

Europos Transliuotojų Sąjunga ką tik oficialiai patvirtino, kad 2020 metų „Eurovizija“ yra atšaukta. 

Kelias savaites konkurso gerbėjai nekantriai laukė žinių apie artėjantį muzikinį šou. EBU kartu su nacionaliniais transliuotojais bandė surasti alternatyvių konkurso organizavimų variantų – nuo pasirodymų tuščioje salėje Roterdame iki įrašytų konkursantų pasirodymų kiekvienos dalyjaunčios šalies studijoje. Deja, dėl sparčiai plintančio koronaviruso ir įsigaliojusių apribojimų Europos Sąjungoje, konkursas, kuris turėjo būti surengtas šių metų gegužę, galiausiai yra atšaukiamas.

Pasak organizatorių, beprasmiška yra perkelti renginį į kitą mėnesį, kadangi, visų pirma, niekas nėra užtikrintas, kokia bus situacija Europoje artimiausiu metu. Be to, vykstant 2020 metų konkursui vasarą ar rudenį, transliuotojai turėtų mažiau laiko pasiruošti 2021 metų konkursui. Europos Transliuotojų Sąjunga praneša, kad bus tęsiamos derybos su Nyderlandų transliuotojais NPO, NOS ir AVROTROS dėl konkurso organizavimo Roterdame 2021 metais. Kol kas neaišku, kas laukia išrinktų konkurso dalyvių ir jų dainų. Organizatoriai teigia suprantantys, kaip nusivylę yra konkurso gerbėjai iš viso pasaulio, tačiau tikisi supratimo ir žada paskelbti daugiau informacijos apie renginį ir bilietų grąžinimą artimiausiu metu.

Papildymas. Europos Transliuotojų Sąjunga oficialiai patvirtino, kad 2021 metų „Eurovizijoje“ negalės skambėti dainos, išrinktos 2020 metų konkursui. Tai reiškia, kad „On Fire“ „Eurovizijos“ scenoje neišgirsime. Belieka sulaukti LRT sprendimo dėl Lietuvos atstovo išrinkimo.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus