Ictimai nuotr.
Dalyviai

Azerbaidžanui atstovaus ambicingoji Efendi su daina „Cleopatra“

Azerbaidžano atstove 2020 metų „Eurovizijoje“ paskelbta dainininkė Efendi su daina „Cleopatra“.

28-erių Samira Efendi dalyvavo įvairiuose muzikos konkursuose tiek gimtajame Azerbaidžane, tiek užsienio šalyse. Mergina pelnė bronzą laidoje „The Voice of Azerbaijan“ ir Kazachstane transliuotame šou „Silk Way Star“. Praeitais metais atlikėja taip pat sėkmingai pasirodė projekte „Voice of Nur-Sultan“.

Sprendimą dėl Samiros dalyvavimo „Eurovizijoje“ priėmė tarptautinė muzikos ekspertų, kompozitorių ir žurnalistų komisija. Atlikėja siekė atstovauti Azerbaidžanui ir anksčiau, tačiau sėkmė nusišypsojo Efendi tik iš penkto karto.

Ictimai nuotr.

Dainą „Cleopatra“ parašė Luuk van Beers, Alan Roy Scott ir Sarah Lake, o galutiniais suvedimo darbais pasirūpino Tony Cornelissen. Išskirtinumo ir etninio skambesio kūriniui suteikia tautiniai Azerbaidžano instrumentai: ūdas, balabanas ir į UNESCO Nematerialaus kultūros paveldo sąrašą įtrauktas taras.

Spaudos pranešime Azerbaidžano atstovė paaiškino, kad „Cleopatra“ skatina pasitikėti savo jėgomis net ir tuomet, kai kažkas jus skaudina. „Tai daina apie laisvę, skirtingos kultūros ar seksualinės orientacijos žmonių šventė, skirta įkvėpti juos būti tokiais, kokie jie yra ir didžiuotis savimi – taip, kaip tai darė Kleopatra. Ji buvo karalienė, išgyvenusi meilę ir išdavystę, tačiau sugebėjusi atsitiesti. Dabar ji prisimenama kaip stiprybės ir moteriškumo ikona“, – pasakoja Samira.

Kviečiame išgirsti Efendi paraišką „Cleopatra“:

YouTube player

Primename, kad Azerbaidžano atstovė pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, vyksiančiame gegužės 12 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Jurga
Jurga
prieš 4 metus

Nieko gero