YLE nuotr.
Dalyviai

Suomijai atstovaus Aksel Kankaanranta

Po nesėkmingo praėjusių metų pasirodymo „Eurovizijoje“ atrankos formatą nusprendė pakeisti ir Suomija. 2018 ir 2019 uždarai atlikėjus išrinkusi šalis žiūrovams patikėdavo išrinkti dainą. Šiais metais YLE televizija rengė atranką iš vienos laidos. Finale susikovė šeši atlikėjai ir nors žiūrovų balsavime liko antras, komisijos balsų užteko, kad nugalėtoju būtų paskelbtas Aksel Kankaanranta.

Prieš finalą absoliučia favorite laikyta Erika Vikman gerbėjams padovanojo įspūdingą pasirodymą – apsupta ugnies ir apsirengusi lateksinį kostiumą po sceną vaikščiojo su meškomis aprengtais šokėjais, tarptautinės komisijos tai nesužavėjo. „Eurovizinis“ šlageris komisijos balsavime liko trečioje vietoje, o žiūrovų balsų neužteko, kad būtų aplenktas lyriškasis Aksel su daina „Looking Back“, tapęs komisijos favoritu.

Atlikėjas šalyje išgarsėjo 2017 metais, kai užėmė antrąją vietą „Suomijos balse“, o 2018 metais su populiariu reperiu Pyhimys įrašė dainą „Jättiläinen“.

YouTube player

Pastaraisiais metais Suomijai „Eurovizijoje“ sekasi tikrai prastai – nuo 2015 metų net du kartus pusfinaliuose užimtos paskutinės vietos, o į finalą prasibrovė tik 2018 metais šaliai atstovavusi Saara Alto. Tiesa, ir ten buvo užimta tik 25 vieta. Galbūt šią nesėkmių seriją pavyks nutraukti šiemet? Suomija pasirodys antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, gegužės 14 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus