Luca Truffarelli nuotr.
Dalyviai

Lesley Roy su daina apie savo gyvenimą bandys sugrąžinti „eurovizinę“ šlovę Airijai

Airijos nacionalinis transliuotojas RTÉ dar rudenį kvietė atlikėjus ir dainų autorius siųsti savo kandidatūras bei dainas ir pelnyti galimybę „Eurovizijoje“ atstovauti daugiausiai pergalių per visą konkurso istoriją pelniusiai šaliai. Po ilgos uždaros atrankos buvo nuspręsta bilietą į Roterdamą įteikti Lesley Roy.

Niujorke gyvenanti Lesley Roy iki šiandienos gimtojoje Airijoje nebuvo ryškus vardas, nors nemažai sėkmės 2008 m. ji susilaukė su savo debiutiniu albumu „Unbeautiful“. Visgi pastaruoju metu ji daugiausiai dėmesio skyrė dainų rašymui.

Airijos transliuotojas ir pati atlikėja į dainą „Story Of My Life“ deda labai daug vilčių ir tikisi, kad praėjus lygiai 50 metų po pirmosios pergalės dainų konkurse šią sėkmę pavyks pakartoti. Vertą paminėti, kad 1970 m. Dana su daina „All Kinds of Everything“ triumfavo būtent Nyderlanduose, kur „Eurovizija“ vyks ir šiemet.

YouTube player

Pastaruosius šešerius metus Airija buvo tikrai toli nuo savo šlovingiausių laikų – į didįjį „Eurovizijos“ finalą prasimušė vos vieną kartą, o pernai šaliai atstovavusi Sarah McTernan pusfinalyje liko paskutinė. Nors atlikėja ir jos komanda rodo dideles ambicijas laimėti konkursą, visų pirma jiems teks įveikti ypatingai sunkų pirmojo pusfinalio barjerą gegužės 12-ą dieną. Kaip manote, ar jiems pavyks tai padaryti?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus