MUMMI LÚ nuotr.
Dalyviai

Nuo BDSM iki disco funk’o: Islandija pasirinko Daði & Gagnamagnið

Savo atstovus šeštadienio vakarą taip pat rinkosi ir Islandija. Nugalėtoją rinko žiūrovai ir komisija, kurios sudėtyje buvo ir Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas, o daugiausiai palaikymo susilaukė grupė Daði & Gagnamagnið.

„Söngvakeppnin 2020“ finale išvydome 5 pasirodymus. Nors prieš finalą daugiausiai dėmesio susilaukė Daði & Gagnamagnið ir Iva, pastarajai į super finalą prasimušti nepavyko. Ten pateko dvi grupės:

  • Daði & Gagnamagnið – „Think About Things“;
  • DIMMA – „Almyrkvi“;

Abi dainos buvo atliktos antrą kartą, o tuomet balsavo komisija ir žiūrovai. Tokioje dvikovoje Daði jau buvo susikovęs 2017 metais, kai pralaimėjo Svalai, bet šis vakaras buvo sėkmingesnis, o būtent daina „Think About Things“ skambės didžiojoje „Eurovizijoje“.

YouTube player

Pernai Islandija į „Eurovizijos“ istoriją įsirašė išsiuntusi grupę „Hatari“ – Europa išvydo tai, ko dar nebuvo mačiusi, o šalis finale užėmė 10-ąją vietą. Ar pavyks šį rezultatą pagerinti sužinosime daugiau nei už dviejų mėnesių. Beje, „Hatari“ Islandijos finalo metu atliko savo dainas „Klefi / Samed“ bei Europą nustebinusią „Hatrið mun sigra“. Pastaroji nuskambėjo kiek kitaip – grupė dainą atliko su vaikų choru, o šis kontrastas buvo tikrai pribloškiantis:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus