Aurelia Minev / ERR nuotr.
Dalyviai

Uku Suviste – Estijos atstovas „Eurovizijoje“

„Eesti Laul 2020“ finale nuskambėjo 12 dainų, o po dviejų dalių šou nugalėtoju buvo vainikuotas Uku Suviste su daina „What Love Is“.

Estijos nacionalinę atranką šiais metais sudarė 3 laidos: du pusfinaliai ir finalas. Finale visų pirma iš 12-os pasirodžiusių žiūrovai ir komisija išrinko tris super finalistus:

  • Anett x Fredi – „Write About Me“;
  • Uku Suviste – „What Love Is“;
  • Jaagup Tuisk – „Beautiful Lie“;

Tuomet sprendimas buvo patikėtas žiūrovams. Nors ryškiu favoritu prieš finalą buvo laikomas Jaagup Tuisk, daugiausiai balsų surinko ir Estijos garbę „Eurovizijos“ dainų konkurse gins Uku Suviste. Jis pasirodys antrajame pusfinalyje gegužės 14-ą dieną.

37-erių Uku Suviste ne kartą dalyvavo dalyvavo Estijos atrankose į „Euroviziją“, o arčiausiai pergalės buvo 2019, kai užėmė 2-ąją vietą. Šiemet prie jo pasirodymo „Eesti Laul 2020“ prisidėjo ir Rusijos pop muzikos gigantas Filipas Kirkorovas, tikėtina, kad jis prisidės ir perkeliant pasirodymą į žymiai didesnę sceną Roterdame.

YouTube player

Pernai Estijai atstovavo Victor Crone, kuris šiemet varžosi Švedijos atrankoje ir ten sėkmingai prasimušė į finalą. Tel Avive jam taip pat pavyko patekti į finalą, o jame užėmė 20-ą vietą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus