Dalyviai

Vokietija uždarai į „Euroviziją“ išrinko slovėną Ben Dolic

Po itin nuvylusio rezultato pernykštėje „Eurovizijoje“, Vokietijos nacionalinis transliuotojas šiemet nusprendė savo atstovą ir kūrinį rinkti uždarai. Galiausiai paaiškėjo, kad ARD į Roterdamą siunčia Ben Dolic su kūriniu „Violent Things“.

Slovėnijoje gimęs atlikėjas, kurio pilnas vardas yra Benjamin Dolić, Vokietijoje populiarumo sulaukė 2018 metais sudalyvavęs šalies „The Voice“ projekte. Muzikiniame šou vaikinas nukeliavo iki pat finalų ir užėmė antrąją vietą. Kiek anksčiau Ben laimę bandę ir įvairiuose Slovėnijos projektuose – 2012 metais pasirodė vietinėje talentų laidoje, o 2016 metais grupės D Base sudėtyje pasirodė „EMA 2016“ nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“.

Roterdame skambėsiantį kūrinį parašė Borislav Milanov, Peter St. James, Dag Lundberg, Jimmy Thorén ir Connor Martin. Borislav Milanov yra prisidėjęs prie kelių „Eurovizijoje“ skambėjusių dainų, tarp kurių – „If Love Was A Crime“ (Bulgarija 2016), „Bones“ (Bulgarija 2018 m.), „Chameleon“ (Malta 2019 m.).

Per pastaruosius penkerius metus Vokietija du kartus užėmė paskutinę vietą, du kartus liko priešpaskutinė ir tik 2018 metais pavyko iškovoti aukštą ketvirtąją vietą. Kaip seksis „Eurovizijos“ finale pasirodysičiam Ben Dolic, paaiškės gegužės 16 dieną.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus