Dalyviai

Norvegijai Roterdame atstovaus Ulrikke

Šešias savaites šiemet trukusi Norvegijos „Melodi Grand Prix“ atranka šį vakarą baigėsi finalu, kuriame buvo išrinkta nugalėtoja ir šalies atstovė „Eurovizijoje“. Ją tapo Ulrikke su daina „Attention“. 

60 metų „Eurovizijoje“ dalyvaujanti Norvegija šių metų atranką išplėtė surengusi penkis pusfinalius, kuriuose grūmėsi atlikėjai iš skirtingų šalies dalių – taip buvo išrinkti pusė iš finalo dalyvių. Dar penki atlikėjai, pasirodę šį vakarą, buvo išrinkti nacionalinio transliuotojo. Finalo rezultatą lėmė žiūrovai – pirmiausia keturios atlikėjos pateko į superfinalą. Užlūžus internetiniam balsavimui, komisija į kitą etapą delegavo Raylee, Ulrikke, Kristin Husøy bei Liza Vassilievą.

Po jau sėkmingo žiūrovų balsavimo, kurio metu dalyvės kovojo dvikovose, paaiškėjo paskutinio etapo dalyvės – Ulrikke bei Kristin. Galiausiai, po dar vieno balsavimo roundo, surinkusi daugiau nei 200 000 internautų balsų, nugalėtoja buvo paskelbta kūrinį „Attention“ atlikusi Ulrikke.

24-erių atlikėja šalyje tapo žinoma pasirodžiusi šalyje populiariame televiziniame šou Stjernekamp. 2017 metais Ulrikke Norvegijos nacionalinėje atrankoje su kūriniu „Places“ ir pateko tarp keturių superfinalo dalyvių.

Norvegija, kaip ir Lietuva, pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 12 dieną. Pernai šaliai atstovavo grupė „KEiiNO“, kurie finale laimėjo žiūrovų balsavimą.

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
As
As
prieš 4 metus

Man nepatinka cypancios mergos.

Bm
Bm
prieš 4 metus

Gaila kad ne rein alexander