RAI nuotr.
Dalyviai

Italijos atstovas Roterdame – Diodato

Vakar Italijoje vyko jubiliejinio „San Remo“ festivalio finalas, kuriame 23 dalyviai varžėsi dėl nugalėtojo vardo. Beveik šešias valandas trukusio renginio pabaigoje paaiškėjo, jog pergalę iškovojo Diodato su daina „Fai Rumore“.

Kasmet didelio dėmesio susilaukiantis festivalis vyko jau 70-tąjį kartą. Be 23 konkursines dainas pristačiusių dalyvių, scenoje taip pat pasirodė gausybė svečių. Atėjus metui skelbti rezultatus, pirmiausia paaiškėjo trys atlikėjai, patekę į superfinalą – Francesco Gabbani, Diodato bei Pinguini Tattici Nucleari. Po papildomo balsavimo paaiškėjo, jog festivalio trofėjų pelnė Diodato, o antroje vietoje liko Italijai 2017 metais jau atstovavęs Francesco Gabbani. Nugalėtojas taip pat gavo teisę atstovauti Italijai „Eurovizijoje“ ir po renginio vykusios spaudos konferencijos metu patvirtino, kad į dainų konkursą vyks.

38-erių atlikėjas šalyje tapo žinomas gan neseniai. 2014 metais Diodato pirmą kartą pasirodė „San Remo“ festivalyje ir užėmė antrąją vietą naujų atlikėjų kategorijoje, o po ketverių metų Diodato galėjome išvysti ir pagrindinėje renginio kategorijoje. Iki šiol vyras yra išleidęs tris dainų rinkinius, o ketvirtasis, pavadinimu „Che vita meravigliosa“, pasirodys jau po savaitės.

Kadangi kūrinio „Fai Rumore“ trukmė šiuo metu yra 3 minutės ir 36 sekundės, „Eurovizijai“ daina turės būti sutrumpinta. Kaip įprasta, Italija pasirodys dainų konkurso finale, gegužės 16 dieną.

 

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus