Dalyviai

Izraeliui „Eurovizijoje“ atstovaus Eden Alene

Šį vakarą Izralyje baigėsi muzikinis konkursas „HaKokhav HaBa“, kurio nugalėtojas nuo 2015 metų įgija teisę atstovauti šaliai „Eurovizijoje“. Paskutinėje laidoje susigrūmė keturi dalyviai, o perglalė atiteko Eden Alene.

Šio vakaro rezultatą lygiomis teisėmis lėmė komisija, tarp kurios narių buvo 2005 metais Izraeliui atstovavusi Shiri Maimon, bei žiūrovai. Pirmiausia finalistai susigrūmė dvikovose, o iš pralaimėjusių atlikėjų komisija dar vienam suteikė papildomą šansą. Įdomu tai, jog vėliau nugalėtoja tapusi Eden Alene pralaimėjo pirmąją kovą, tačiau sulaukė žiuri malonės. Antrajame etape likę trys dalyviai atliko papildomus kūrinius, po kurių paaiškėjo, jog didžiausio palaikymo tiek iš komisijos, tiek ir iš žiūrovų sulaukė Eden Alene.

Devyniolikmetė atlikėja gimė Jeruzalėje, o jos tėvai yra kilę iš Etiopijos. Būdama trejų metų mergina pradėjo lankyti baleto mokyklą. Vėliau Eden Alene susidomėjo dainavimu. 2017 metais atlikėja pasirodė trečiajame Izraelio „X-Faktoriaus“ sezone ir iškovojo pergalę.

Kūrinys, su kuriuo Izraelio atstovė pasirodys Roterdame, paaiškės kovo 3 dieną vyksiančiame renginyje. Eden Alene atliks keturis kūrinius, iš kurių ir paaiškės daina, skambėsianti pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 12 dieną.

Vienas iš atlikėjos pasirodymų:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rita
Rita
prieš 4 metus

Panasi i ” BONY – M” ???