Youtube.com nuotr.
Dalyviai

Šiaurės Makedonijos atstovas Vasil į „Euroviziją“ važiuos antrus metus iš eilės

Šiaurės Makedonijos transliuotojas MRTV paskelbė, kad 2020 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse šaliai atstovaus 35-erių metų dainininkas Vasil Garvanliev.

Patį pirmą savo hitą Vasil Garvanliev atliko dar 1992 metais „Zlatno Slaveche“ festivalyje. Būdamas dešimties jaunuolis kartu su šeima išsikraustė gyventi į JAV. Ten dalyvaudavo įvairiuose festivaliuose ir atlikdavo solo partijas Čikagos vaikų chore. Vėliau dainininkas tam tikrą laiką gyveno Italijoje ir Kanadoje, kur studijavo Karališkoje Konservatorijoje.

Po grįžimo į Šiaurės Makedoniją 2018 metais Vasil išleido tris sėkmingus singlus: „Gjerdan“, „Patuvam“ ir „Mojata Ulica“. 2019-ųjų gegužę atlikėjas dainavo Šiaurės Makedonijos atstovės Tamaros Todevskos pritariančiųjų vokalistų komandoje, o jau rudenį gimtojoje Strumicoje surengė savo pirmąjį solinį koncertą, į kurį visi bilietai buvo nušluoti akimirksniu.

Nepaisant gan sėkmingos muzikinės patirties, Vasil nėra ypatingai garsus Šiaurės Makedonijoje. Praeitais metais Tel Avive Tamarai Todevskai taip pat talkino dvi vokalistės Antonia Gigovska ir Aleksandra Janeva, kurios šalyje yra žymiai populiaresnės, todėl dalis nepatenkintų interneto komentatorių aršiai diskutuoja apie uždaro televizijos sprendimo pagrįstumą ir skaidrumą.

Kol laukiame atlikėjo „eurovizinės“ dainos, kuri turėtų būti pristatyta artimiausiu metu, kviečiame išgirsti kelis ankstesnius Vasilio darbus:

YouTube player
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus