Į finalą deleguoti „MGP 2020“ dalyviai. NRK nuotr.
Atrankos

Šią savaitę Norvegijoje prasideda ypatingas jubiliejinis „Melodi Grand Prix 2020“

Norvegija „Eurovizijoje“ debiutavo 1960 metais ir nuo to laiko konkursą praleido vos 3 kartus, dėl ko ši Skandinavijos šalis yra tikra „Eurovizijos“ veteranė. Nuo pat dalyvavimo pradžios, Norvegija savo atstovą rinko visiems puikiai žinomo „Melodi Grand Prix“ metu, kuris šiemet švenčia jau 60-ąjį jubiliejų, tad dėl šios ypatingos progos, konkurso gerbėjai galės džiaugtis net šešiomis „MGP 2020“ laidomis.

Kurį laiką „MGP“ sudarė tik viena laida – didysis finalas – tačiau šiemet bus galima stebėti dar penkis pusfinalius. Penkių pusfinalių koncepcija buvo pasirinkta atsižvelgiant į pagrindinių Norvegijos regionų skaičių (Šiaurės, Centrinė, Vakarų, Pietų ir Rytų), o kiekviename pusfinalyje pasirodys atlikėjai iš tam tikro regiono.

Kiekviename pusfinalyje dalyvauja po penkis dalyvius, tačiau dėl vietos finale rungsis tik 4 – transliuotojo suburta komisija į finalą jau delegavo po vieną dalyvį iš kiekvieno pusfinalio. Finale užtikrintą vietą jau turi šie atlikėjai:

  • Akuvi – „Som du er“;
  • Ulrikke – „Attention“;
  • Tone Damli – „Hurts sometimes“;
  • Didrik and Emili Solli-Tangen – „Out of air“;
  • Sondrey – „Take my time“.

Pirmojo „MGP 2020“ pusfinalio dalyviai. NRK nuotr.

Šį šeštadienį, pirmajame pusfinalyje, pasirodys atlikėjai iš Pietų Norvegijos. Susipažinkite su pirmaisiais „MGP 2020“ kūriniais!

Geirmund – „Come Alive“:

YouTube player

Raylee – „Wild“:

YouTube player

Lisa BørudTalking about us“:

YouTube player

Kim André RysstadRainbow“:

YouTube player

Tik vienas iš šių keturių kūrinių gaus bilietą į „MGP 2020“ finalą, kuris įvyks vasario 15 dieną. Kviečiame pasidalinti nuomone, kuris kūrinys, jūsų manymu, yra verčiausias šio bilieto!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Eurojack
Eurojack
prieš 4 metus

Wild

Gabrielmattalex
Gabrielmattalex
prieš 4 metus

Visi kūriniai išties geri! Bet labiausiai palaikai dainą Wild!