Konkurso vedėjai Edsilia Rombley, Chantal Janzen ir Jan Smit. NPO/AVROTROS/NOS nuotr.
Organizavimas

Roterdamo „Eurovizijos“ naujienos: vedėjai, bilietai bei atvirukų koncepcija

Ateinančių metų „Eurovizijos“ organizavimas pilnai įgavo pagreitį ir gerbėjai džiaugiasi nuolat pristatomomis konkurso naujienomis. Viena svarbiausių pastarųjų naujienų buvo renginio vedėjų paskelbimas: organizatoriai paskelbė, jog „Eurovizijos“ programą tris vakarus ves Edsilia Rombley, Chantal Janzen ir Jan Smit.

Edsilia Rombley Nyderlanduose išgarsėjo po pergalės vietiniame talentų šou „Soundmixshow“ 1996 metais. Taip pat, ji net du kartus pasirodė „Eurovizijos“ scenoje kaip šalies atstovė – 1998 metais ji užėmė garbingą ketvirtą vietą, o 2007 metais, deja, nepavyko patekti į konkurso finalą ir pusfinalyje ji liko 21-a. Edsilia taip pat du kartus pristatė Nyderlandų balsus bei šiemet buvo garsaus „eurovizinio“ renginio „Eurovision in Concert“ vedėja.

Chantal Janzen savo karjerą pradėjo pasirodydama įvairiuose miuzikluose, o vėliau vaidino ir populiariuose olandų filmuose. Nuo 2008 metų ji yra įvairių televizijos projektų vedėja, kuriai teko vesti „Nyderlandų Talentus“ bei „Nyderlandų Balsą“. Chantal net penkis kartus buvo išrinkta kaip geriausia šalies televizijos laidų vedėja.

Jan Smit yra jau nuo vaikystės savo karjerą pradėjęs atlikėjas, žinomas ne tik Nyderlanduose, bet ir kaimyninėse šalyse. Prieš porą metų jis prisijungė prie garsios olandų grupės De Toppers, kurie šaliai atstovavo 2009 metų „Eurovizijoje“. Jan taip pat turi ilgą televizinę patirtį – būdamas vos dvidešimties sukūrė puikiai įvertintą realybės šou „Gewoon Jan Smit“, kuris 2005 metais laimėjo prestižinį olandų „Televizier-Ring“ apdovanojimą, taip pat jam teko garbė vesti ir kitas televizijos laidas, įvertintas tuo pačiu apdovanojimu. Jan taip pat puikiai pažįsta ir „Eurovizijos“ konkursą, nes nuo 2011 metų jis yra nuolatinis renginių komentatorius, taip pat buvo ir komisijos, išrinkusios kai kuriuos buvusius Nyderlandų atstovus, narys.


NPO/AVROTROS/NOS nuotr.

Prieš kelias dienas konkurso organizatoriai prekybai atidarė pirmąjį bilietų srautą. Visi pirmojo srauto bilietai, kurių buvo apie 23 tūkst., buvo išpirkti per valandą. Bilietus buvo galima įsigyti ne tik į tiesioginius pusfinalių ir finalo šou, tačiau ir į papildomus komisijos bei šeimos renginius.

Dar nėra aišku, kada tiksliai prekyboje atsiras antrasis bilietų srautas, tačiau tai neįvyks anskčiau pusfinalių burtų traukimo ceremonijos, kuri planuojama sausio 28 dieną.

Skaičiuojama, jog prekyboje bus maždaug 43 tūkst. bilietų į net devynis skirtingus renginius. Likusi bilietų dalis yra rezervuota delegacijoms, organizatoriams, svarbiems asmenims, remėjams, bei oficialaus fanų klubo „OGAE“ nariams. Roterdamo savivaldybė taip pat paskelbė, jog išdalins daugiau nei 8 tūkstančius nemokamų bilietų mažas pajamas gaunantiems vietiniams miesto gyventojams.

Daugiau apie bilietus sužinoti galite oficialioje konkurso svetainėje.


NPO/AVROTROS/NOS nuotr.

Konkurso organizatoriai taip pat atskleidė ir šalių atvirukų koncepciją – kiekvienos šalies atstovas turės galimybę patirti olandišką gyvenimo būdą kartu su vietiniais. Atlikėjai išbandys autentiškas Nyderlandų tradicijas bei pramogas, kuriose jiems talkins įvairių olandų bendruomenių nariai.

Nyderlandų bendruomenės, sporto klubai ir kitos grupės, norinčios tapti atvirukų dalimi, gali teikti paraiškas nacionaliniam transliuotojui. Atvirukų filmavimai įvyks kitų metų kovo ir balandžio mėnesiais. Atvirukai yra itin svarbi renginio dalis, kurių metu šalių komentatoriai gali pristatyti scenoje pasirodysiančius atlikėjus, o scena gali būti paruošta pasirodymui.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus