NPO/AVROTROS/NOS nuotr.
Organizavimas

Modernus ir minimalistinis: atskleistas „Eurovizijos“ scenos dizainas

Oficialus „Eurovizijos“ dainų konkurso puslapis paskelbė 2020 metų konkurso scenos dizainą. Renginio sceną eilinį kartą projektuos Florian Wieder. 

Dėl teisės projektuoti ateinančios „Eurovizijos“ sceną varžėsi tiek Nyderlandų, tiek užsienio dizaineriai, tačiau jau septintąjį kartą organizatoriai scenos išvaizdą patiki scenų dizaino profesionalui iš Vokietijos. Pasak Floriano, 2020 metų koncerto aikštelė apjungs dangų, jūrą ir žemę, o grindys ir plokšti podiumai simbolizuos Nyderlandų tiltus ir kanalus.

NPO/AVROTROS/NOS nuotr.

Skirtingai nuo praeitų metų, žaliasis kambarys, kuriame po savo pasirodymų ilsėsis atlikėjai, bus įrengtas toje pačioje salėje. Tai leis žiūrovams pasijusti arčiau muzikos įžymybių. „Dizainas visiškai atitinka istoriją, kurią nori realizuoti kūrėjai. Scena nors ir atrodo paprasta, tačiau iš tiesų joje slypi daug inovatyvių ir funkcionalių staigmenų, kurios leis 41 šalies atlikėjams pristatyti visiškai skirtingus pasirodymus“, – pasakoja renginio prodiuseris Sietse Bakker.

Daugelį pasaulio muzikos apdovanojimų scenų projektavęs Florian Wieder džiaugiasi, kad olandų komanda buvo atvira ir su entuziazmu įvertino šį projektą: „ Mane įkvėpė išskirtinės olandų dizaino savybės, todėl bandžiau sukurti netradicinę, originalią ir šiuolaikišką kitų metų šou koncepciją“.

NPO/AVROTROS/NOS nuotr.

Primename, kad 2020 metų „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks kitų metų gegužės 12, 14 ir 16 dienomis Nyderlandų mieste Roterdame. Jubiliejinio 65-ojo konkurso šūkis – „Open Up“ (liet. „Atsiverk“).

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus