E. Genio/LRT nuotr.
Atrankos

Naujienos 2020 metų Lietuvos nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“

Lietuvos nacionalinis transliuotojas paskelbė, jog kitų metų atrankoje į „Eurovizijos“ dainų konkursą sulauksime nemažai naujovių. 

Sausio mėnesį prasidėsiančią atranką kitąmet sudarys tik šešios laidos. Dainų kūrėjai ir atlikėjai savo paraiškas siųsti gali nuo šiandien iki gruodžio 6 dienos. Kol kas nėra aišku, kiek dalyvių turės galimybę pasirodyti atrankoje, tačiau vienas atlikėjas galės pristatyti tik vieną kūrinį.

Komisija tradiciškai vertins dalyvius, tačiau nebekomentuos kiekvieno pasirodymo. Žiuri nariai pasisakyti apie kūrinius galės per kelis intarpus. Taip pat profesionalai pasirodymus stebės ne studijoje, kurioje vyks laidų įrašymai, o kitoje patalpoje.

Pasikeitimai numatomi ir žiūrovų balsavime – nebebus rodomi tarpiniai balsai. Šis pokytis neabejotinai įneš daugiau intrigos, o balsavimo skaidrumą užtikrins audito bendrovė.

Kitų metų atrankos nugalėtojui, esant poreikiui, LRT numatė ir finansinę paramą, kuri galės bus naudojama sceniniam įvaizdžiui, efektams, vokalo pamokoms ir kitiems su pasirodymu susijusiems dalykams.

Kviečiame jus pareikšti savo nuomonę apie Lietuvos nacionalinės atrankos naujoves.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus