Organizavimas

Amsterdamas atsisakė rengti 2020 metų „Euroviziją“

Amsterdamas atsisakė priimti kitų metų „Euroviziją“, nes mieste neatsirado tinkamos koncertų aikštelės, praneša naujienų portalas „NL Times“, cituodamas miesto merės Femkes Halsema laišką. 

Miesto vadovė paaiškino, kad labiausiai tinkanti arena „Ziggo Dome“ konkurso metu jau rezervuota ir atšaukti susitarimo neįmanoma. Tokios salės, kaip „RAI“ ir „Johan Cruijff“ taip pat bus užimtos, o „AFAS Live“ yra per maža. Komanda taip pat mąstė apie festivalio pavidalo renginį po atviru dangumi arba po tentu, tačiau ši koncepcija būtų per sudėtinga įgyvendinimui.

Šiuo metu organizuoti „Euroviziją“ pareiškė norą:
Utrechtas;
Roterdamas;
Arnhemas;
Hertogenbosas;
Mastrichtas.

Utrechto šansai rengti konkursą yra nedideli, nes ketvirto didžiausio Nyderlandų miesto savivaldybė nėra linkusi leisti milijonus renginio organizavimui. Tuo tarpu Roterdamo paraišką žada paremti Pietų Olandijos provincija. Tarp kitko, viešbučių kainos kitų metų gegužę šiame mieste šoktelėjo labiausiai, praneša portalas „AD“.

Nors Nyderlandų spaudoje pasirodė informacija, kad Europos Transliuotojų Sąjunga miestų lenktynėse labiausiai palaiko Mastrichtą, oficialus pranešimas apie kitų metų „Eurovizijos“ rengimo vietą turėtų būti paskelbtas tik rugpjūtį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus