Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Rezultatai

2019 metų „Eurovizijoje“ pergalę iškovojo Nyderlandai!

Šį vakarą Tel Avive vyko didysis „Eurovizijos“ finalas, kuriame dėl pergalės varžėsi 26-ių šalių atstovai. Po įtempto balsavimo paaiškėjo, kad pergalė po 44 metų pertraukos keliauja Nyderlandų atstovui.

Iš viso surinkęs 492 taškus, Duncan Laurence su „Arcade“ 37-iais taškais aplenkė antroje vietoje likusią Italiją. Trečioje vietoje liko Rusijos atstovas Sergey Lazarev.

Tiesa, pažvelgus atskirai į žiūrovų ir komisijos balsavimą, galime pastebėti įdomybių. Balsuojant profesionalų žiuri, Švedija tik pačioje pabaigoje aplenkė ilgą laiką lyderiavusią Šiaurės Makedoniją ir užėmė pirmą vietą, tuo tarpu Nyderlandų atstovas buvo trečias. Tuo tarpu žiūrovų favoritė šį vakarą buvo Norvegija, o Nyderlandai buvo antri. Tiesa, susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, pirmą vietą užėmė būtent Duncan Laurence su „Arcade“.

Dvi šalys šį vakarą iškovojo savo geriausią rezultatą „Eurovizijoje“ – Šiaurės Makedonija ir San Marinas. Įdomu tai, jog tiek Tamara Todevska tiek Serhat konkurse pasirodė antrą kartą.

Galutiniai finalo rezultatai:

Nugalėtojo pasirodymas:

YouTube player

Be 26-ių finale dalyvaujančių šalių, savo pasirodymus šį vakarą taip pat surengė gausybė svečių. Savo pasirodymus publikai dovanojo ankstesnių metų „Eurovizijos“ nugalėtojai bei kiti dalyviai, du kūrinius taip pat atliko ir pop muzikos karalienė Madonna.

Renginio metu pasitaikė ir kontraversiškų momentų – būtent per Madonnos pasirodymą galėjome išvysti marškinėlius su Palestinos vėliava vilkinčią šokėją. Dar sykį šios teritorijos vėliavą žiūrovų balsų skelbimo metu parodė Islandijos atstovai „Hatari“.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus