Andres Putting (EBU) nuotr.
Organizavimas

Antrojo pusfinalio rezultatai: Lietuva nepateko į „Eurovizijos“ finalą

Šį vakarą Tel Avive įvyko antrasis 2019 metų „Eurovizijos“ pusfinalis. Renginyje pasirodė 18 šalių, tačiau komisija ir žiūrovai į finalą delegavo tik dešimt. Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko, deja, nepateko į lyderių dešimtuką ir Lietuva didžiajame „Eurovizijos“ finale šį šeštadienį nepasirodys.

Pusfinalio rezultatai didelių netikėtumų nepateikė. Vienintelė šalis, į finalą patekusi iš už lažybininkų dešimtuko, buvo Albanija. Kelionė šių metų konkurse baigėsi Armėnijos, Airijos, Moldovos, Latvijos, Rumunijos, Austrijos, Kroatijos ir Lietuvos atstovams.

Antrojo pusfinalio pradžią šiandien paskelbė renginio vedėjai – Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar ir Lucy Ayoub. Po visų aštuoniolikos dalyvių pasirodymų scenoje išvydome „Shalva Band“. Tai yra populiari grupė Izraelyje, kurią sudaro 8 talentingi muzikantai turintys negalią. Jie atliko įkvepiančią dainą „A Million Dreams“.

Po pusfinalio vykusioje spaudos konferencijoje į finalą patekę dalyviai ne tik atsakinėjo į klausimus, tačiau ir traukė burtus, lėmusius, kurioje finalo pusėje jie pasirodys.

Pirmoje finalo pusėje pasirodys:

  • Šiaurės Makedonija
  • Nyderlandai
  • Albanija
  • Švedija
  • Rusija
  • Danija
  • Malta

Antroje finalo pusėje pasirodys:

  • Azerbaidžanas
  • Norvegija
  • Šveicarija
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Ausra
Ausra
prieš 4 metus

Norvegai su savo dainą turėtų laimėti. Nes niekas taip neišsiskyrė kaip jie

Kaunas
Kaunas
prieš 4 metus

Kol Giržadas deleguos mūsų atstovus į Eurovizija,tol mes nuolat būsime sąrašo uodegoje.Jau tik paklausius mūsų dainos iškart buvo aišku kad ji nesudomins Europos auditorijos.Jau tokia ji ant „gėjiškos” bangos ir stiliaus.Rumunai,Malta,Lietuva ir Švedija turėjo būti išmesti,dainos banalios ir nuvalkioto stiliaus,ypač nuvylė švedai parodę skambanti tokį štampą kuris skamba per tūkstančius radijo kanalų,o Maltos daina net vokalas nepatiko,labai lėkšta.Mūsų daina keli akordai ir nuolat pasikartojantys žodžiai,nuplonintas balsas net erzino,nei choreografojos,nei įdomios minties nei scenos apipavidalinimo.
O labiausiai nustebino šį kartą Rusija,labai profesonali daina,su puikiu scenos išpildymu ir mintimi ir dainoje papasakojimu.Dabar dainos turi būti originalios,su gražu šokiu gali būti,su sceniniu vaizdu ir žiūrovui duoti pamąstymo.Puiki,paprasta daina buvo Danijos.Labai lengva,šilta ir pritraukianti.Danai man visada patikdavo,ir visad atsiveždavo gražias,profesionalias dainas.Kroatų daina labai įdomi.Moldova taip pat puikiai pasirodė.Na ir visi kiti atsivežė išbaigtus sprendimus.Na mes šį kartą tikrai verti dvejeto.Net latviai labai gražiai pasirodė su gyvais instrumentais ir malonia melodija,man labai patiko,originalu,paprasta.Bet mes matyt kaip kaimynai nebalsavom už broliukus,o gal ir balsų trūko…Tai tiek pastebėjimų…

Tina
Tina
prieš 4 metus

Koks Lietuvos biudžetas buvo šių metų Eurovizijoje?