Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Organizavimas

Šiandien stebėkite antrąjį „Eurovizijos“ pusfinalį, kuriame pasirodys ir Jurijus Veklenko!

Įsibėgėjant „Eurovizijos“ savaitei, ketvirtadienio vakarą kviečiame jus stebėti antrąjį dainų konkurso pusfinalį. Transliacijos, kuri prasidės 22:00 val., metu dėl paskutinių dešimties kelialapių į finalą susikaus 18 šalių, o tarp jų bus ir Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko.

Pusfinalio nugalėtojus rinks žiūrovai ir komisija, kurią kiekvienoje šalyje sudaro 5 muzikos industrijos profesionalai. Kiekvienoje šalyje penki žiuri nariai dalyvius jau įvertino stebėdami vakarykštę generalinę repeticiją. Komisija visus šio vakaro dalyvių pasirodymus surikiavo nuo geriausio iki prasčiausio, sudėjus visų komisijos narių vertinimus, pagal specialią formulę, kurioje skirta aukšta vieta yra vertinama stipresniu koeficientu, nei skirta žema vieta, buvo sudarytas šalies komisijos geriausiųjų dešimtukas, kuris gaus taškus nuo 12 iki 1. Iš esmės tą patį šiandien padarys ir žiūrovai namuose – kiekvienoje šalyje daugiausia balsų sulaukęs dalyvių dešimtukas gaus balus.

Balsavimo teisę šį vakarą turi visos pusfinalyje dalyvaujančios šalys, taip pat Vokietija, Jungtinė Karalystė ir Italija. Lietuvos žiūrovai savo simpatijas galės išreikšti skambindami arba siųsdami trumpąsias žinutes numeriais, nurodytais LRT transliacijos metu.

Renginį galėsite stebėti per televizorių, LRT kanalu, arba internetu: Youtube ir LRT svetainėje.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Antrojo pusfinalio pradžią paskelbs keturi renginio vedėjai – Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar ir Lucy Ayoub. Jie trumpai pristatys balsavimo taisykles ir tuomet prasidės vakaro pasirodymai. Po visų dalyvių pasirodymų scenoje išvysime „Shalva Band“. Tai yra populiari grupė Izraelyje, kurią sudaro 8 talentingi muzikantai turintys negalią. Jie atliks įkvepiančią dainą „A million dreams“ ir jautrumu stengsis paliesti kiekvieną žiūrovą.

Nr. Šalis Atlikėjas Daina
01  Armėnija Srbuk Walking Out
02  Airija Sarah McTernan 22
03  Moldova Anna Odobescu Stay
04  Šveicarija Luca Hänni She Got Me
05  Latvija Carousel That Night
06  Rumunija Ester Peony On a Sunday
07  Danija Leonora Love is Forever
08  Švedija John Lundvik Too Late For Love
09  Austrija Paenda Limits
10  Kroatija Roko The Dream
11  Malta Michela Pace Chameleon
12  Lietuva Jurijus Run with the Lions
13  Rusija Sergey Lazarev Scream
14  Albanija Jonida Maliqi Ktheju tokës
15  Norvegija KEiiNO Spirit in the Sky
16  Nyderlandai Duncan Laurence Arcade
17  Šiaurės Makedonija Tamara Todevska Proud
18  Azerbaidžanas Chingiz Truth

Pertraukos:
1) Tarp Rumunijos ir Danijos;
2) Tarp Lietuvos ir Rusijos.

Po pasirodymų prasidės žiūrovų balsavimas, kurio metu du kartus išvysime visų dainų pakartojimus. Sustabdžius balsavimą, turėsime progą trumpai susipažinti su Vokietijos, Italijos ir Jungtinės Karalystės atstovais bei jų kūriniais. Galiausiai, ateis metas vakaro kulminacijai – atsitiktine tvarka paaiškės 10 šalių, kurių dainas dar sykį girdėsime šeštadienio finale.

Linkime jums nuostabaus „eurovizinio“ vakaro! Palaikykime Jurijų ir tikėkimės, kad antrus metus iš eilės Lietuvos atstovas dainuos didžiajame „Eurovizijos“ finale.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Donatas
Donatas
prieš 4 metus

Tai retoki gabumai. Didžiuojamės Jurijaus talentu.

Donatas
Donatas
prieš 4 metus

Kaifuoju nuo tos dainos ir nuo atlikėjo balso ,,manipuliavimo,, . Tai retoki gabumai.

Justinas
Justinas
prieš 4 metus

Fantastiška daina, nuostabus balsas, tiesiog tobula, tik gaila, kad valstybė neskiria pinigų dėl vaizdo efektų.

Danute
Danute
prieš 4 metus

Ponas,, Ryti,, , pirmąkart sutinku tokį neišmanėlį apie idealaus balso platų diapozoną. Jums tamsta TYLĖTI TYLĖTI ir dar kartą TYLĖTI .

Wille
Wille
prieš 4 metus

Pats tu Ryti esi gėda 🙂 Tik ant savo žmonių lietuviai tesugeba loti 🙂

Rytis
Rytis
prieš 4 metus

Nesuprantu mes vyrą ar moterį išleidom į Eurovizija??? Vyras dainuojantis, oi ne kniaukiantis moters balsu.. Neesu girdėjes buvau šios dainos, bet nežinau kur mes ritames, gal geriau visai nedalyvaukime Eurovizijoje, nes darom sau tik gėda… Daina visiškai neverta dėmesio, ribota, be emocijos, be žavesio, be energijos, be kabliuko… Ką darė komisijos nariai… Kas leido jam vykti į Eurovizija… Nieko prieš Juriju, bet daina netinkama parodyti tokio lygio renginiui. Siaubas ir gėda…