Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Repeticijos

Italija ir Jungtinė Karalystė išliko prie pirminių pasirodymų idėjų, o Vokietija atsisakė kelių elementų

Toliau į sceną žengia Italijos atstovas Mahmood. Pasirodymo koncepcija iš esmės nepakito. Šį kartą atlikėjas vilkėjo baltus marškinius, o trečiojo bandymo metu pakeitė juos į raudonus. Akivaizdu, kad komanda kol kas dar galutinai nenusprendė, ką dainininkas vilkės savo pasirodymo metu, ir vertina įvairius variantus.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Scenos ekranuose matome skylančius Mahmoodo veido atvaizdus, kurie kaitaliojasi su mažo berniuko nuotraukomis ir verčiančiais susimąstyti užrašais. Vėliau matome degančias pinigų kupiūras. Vizualizacijos visiškai atspindi „Soldi“ tekstą, kuriame pasakojama apie tėvo dėmesio stokojantį berniuką. Tai yra asmeninė Mahmoodo istorija, todėl scenoje viso pasirodymo metu išlaikomas rimtumas ir vyriškas santūrumas.

Atlikėjas sinchroniškai judėjo su trimis šokėjais, o vokalas šįsyk skambėjo švariau nei pirmos repeticijos metu, tačiau nesu tikras dėl dainininko bandymų improvizuoti – kol kas jie skamba nelabai užtikrintai.

YouTube player

Jungtinės Karalystės pasirodyme šiandien nebuvo jokių pokyčių. Visiškai. Atlikėjas vilkėjo tą patį juodą odinį švarkelį ir juodas kelnes, o pritariantieji vokalistai pasipuošė baltais drabužiais. Pasirodymas pradedamas prietemoje, pritaikant juodai baltą efektą, vėliau vaizdas įgauna spalvų, ekranuose matome galaktikos vaizdus ir žvaigždes, kurios antrojo priedainio metu tampa ryškesnės. Pritariantieji vokalistai suka aplink Michael ratus, o vėliau sustoja į eilę.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Michael niekad neturėjo vokalo problemų, tad ir šįsyk skambėjo užtikrintai. Pasirodymo metu taip pat naudojamos projekcijos ant grindų ir dūmų stulpai, kurie pagerina bendrą įspūdį. Vis tik, Jungtinės Karalystės komanda tikriausiai yra patenkinta matomu rezultatu ir neplanuoja jokių drastiškų pokyčių.

Daugeliui pasirodymo idėja gali priminti šių metų švedų paraišką, tačiau pastariesiems lažybininkai žada kur kas geresnę baigtį.

YouTube player

Vokietijos dainininkės „S!sters“ antrosios repeticijos metu pasirodymą pradėjo ne sėdėdamos ant laiptų, o stovėdamas skirtingose scenos pusėse. Ekranuose matome jų dainuojančius atvaizdus. Po pirmojo priedainio Carlotta ir Laurita artėja viena prie kitos ir susitinka podiumo centre. Merginos dainuoja viena kitai, o vėliau atsiremia nugaromis. Pasirodymo pabaigoje merginos atsisuka į žiūrovus.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Pirmosios repeticijos metu ekranuose buvo vaizduojamos įvairių seserų nuotraukos. Netrukus konkurso gerbėjai ir žurnalistai ištyrė, kad internete įsigytos nuotraukos iš tikrųjų vaizdavo ne seseris, o įsimylėjusių merginų poras. „S!sters“ dueto narės neigė tai ir aiškino, kad jų apdainuojama meilė nėra susijusi su LGBT kultūra. Vis dėlto, komanda nuotraukų atsisakė, o vietoj jų kūrinio kulminacijos metu ekranuose išvysime įvairius šviesų efektus.

Lažybininkai šiemet vokiečiams nieko gero nežada, tad belieka sulaukti šeštadienio ir sužinosime, ar Vokietija į savo sąskaitą įtrauks dar vieną paskutiniąją vietą.

YouTube player

Su Vokietijos repeticija pasibaigė šiųmetinis asmeninių repeticijų maratonas. Tiesa, kelios šalys, kurioms vis dar nepavyko ištaisyti visų techninių problemų, iš EBU gavo leidimą į sceną lipti dar kartą, tačiau šios papildomos repeticijos žurnalistams nebus pasiekiamos.

Rytoj ilga diena laukia pirmojo pusfinalio dalyvių, kurie dalyvaus generalinėse pusfinalio repeticijose, iš kurių antroji bus bus vertinama komisijos.

Šiandien vakare, 19 val. mūsų laiku, vyks „Eurovizijos“ atidarymo ceremonija, kurios metu visų dalyvaujančių šalių atstovai žengs oranžiniu kilimu, pozuos fotografams ir dalins interviu žurnalistams. Renginys bus transliuojamas oficialiame „Eurovizijos“ kanale „Youtube“.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus