Andres Putting (EBU) nuotr.
Be temos

Pusfinalio dalyvių repeticijas užbaigė Šiaurės Makedonija ir Azerbaidžanas

Iš Tel Avivo praneša „Eurodienos“ reporteris Tautvydas.

Priešpaskutinė šiandien pasirodė Šiaurės Makedonijos atstovė Tamara Todevska. Smaragdinę suknelę vilkinti atlikėja stovi scenos centre, o už jos – šeši ekranai, kuriose didžiąją dainos dalį rodomi atlikėjos atvaizdai. Kai kuriais momentais fone vaizduojamos įvairios nuotraukos, tad taip pat puikiai perteikiama dainos žinutė.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Tamara dažnai fokusuoja savo žvilgsnį į kamerą, išraiškinga kūno kalba bando perteikti emocijas. Vokaliai tai yra vienas iš geriausių pasirodymų – patyrusi atlikėja puikiai valdo savo balsą. Kamerų darbas taip pat atrodė iš tiesų neblogai.

Paskutinį kartą 2012 metais finale pasirodžiusi šalis šiemet pagaliau sugebėjo paruošti įdomų ir vizualiai gražų pasirodymą, kuris tikrai yra vertas vietos šeštadienio koncerte.

YouTube player

Paskutinis antrajame pusfinalyje dainuosiantis Azerbaidžano atstovas parengė iš ties įspūdingą pasirodymą. Viso kūrinio metu scenoje daug veiksmo – pradžioje išvystame ant atlikėjo drabužių suprojektuotą širdį, į kurią lazerius kreipia scenoje esantčios robotizuotos rankos. Netrukus fone išvystame pulsuojančią širdį, kiek vėliau – merginos siluetą.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Pasirodyme taip pat naudojami įvairūs ekrano efektai. Scenoje išvystame daug mėlynos, purpurinės, raudonos spalvų, jos dažnai keičiasi. Dinamiškas atrodė ir kamerų darbas. Iš esmės viskas atrodo efektyvu, tačiau galbūt veiksmo yra kiek per daug ir jis šiek tiek užgožia dainą.

Kalbant apie vokalinę pasirodymo pusę, atlikėjui namažai talkino pritariantieji vokalistai. Azerbaidžano šansai po pirmosios repeticijos vertinami žymiai geriau. Po metų pertraukos į finalą ši šalis tikriausiai nesunkiai griš.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
x
x
prieš 4 metus

Abu nieko įdomaus nesugalvojo, todėl gaus mažiau balų, nors dainos geros.