Andres Putting (EBU) nuotr.
Repeticijos

Graikija, San Marinas ir Armėnija pradėjo penktadienio repeticijas

Iš Tel Avivo praneša „Eurodienos“ reporteris Tautvydas.

Penktadienio rytą pirmoji ant scenos Tel Avivo „Expo“ parodų rūmų scenoje žengė Graikijai atstovaujanti Katerine Duska. Kūrinį atlikėja pradeda stovėdama ant scenoje pastatytos platformos, o aplink ją – šokėjos bei špaguotojos. Antrame posme ant scenos atnešamas apvalus balionas, kurį netrukus viena iš merginų meta link vietos, kurioje bus žiūrovai. Katerine pasirodymą tuomet tęsia nulipusi nuo platformos.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Apšvietimas viso pasirodymo metu išliko rožinis, fone neretai galėjome išvysti gėlių motyvus, žiedlapius. Dainos pabaigoje platforma apsukama į gėlėmis puoštą pusę. Filmavimas šio pasirodymo metu atrodė neblogas, kameros stengiasi po truputį parodyti visą veiksmą, kurio scenoje tikrai netrūksta, tiesa, kiek kliūna didelis plačių kadrų kiekis, tačiau panašu, jog šiemet taip filmuojami daugybė pasirodymų.

Vokaliai Katerine Duska skambėjo puikiai kiekvieno bandymo metu, o ilga nata dainos kulminacijoje, kaip ir kiekvienas pasirodymas, sulaukė gausių plojimų spaudos centre. Manau, jog Graikija turi didelius šansus užimti vieną iš aukščiausių vietų pirmajame pusfinalyje.

YouTube player

Antrasis šiandien pasirodė pirmąjį pusfinalį kitą antradienį uždarysiantis San Marinui atstovaujantis Serhat. Pasirodymą pradeda penki vienoje vietoje šokantys bei dainuojantys pritariantieji vokalistai. Netrukus išvystame scenoje viduryje ant platformos stovintį pagrindinį atlikėją. Didžiają kūrinio dalį fone galime išvysti kvadratą, kuriame nuolatos keičiasi įvairios vizualizacijos. Įvairiomis formomis dažnai yra rodomi ir dainos žodžiai.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Apšvietimas pasirodymo metu kinta, dažnai jis yra ryškus, o dainos pabaigoje spalvos pasikeičia į geltoną bei oranžinę. Kūrinio metu scenoje daug veiksmo, atlikėjai nuolatos juda, tad pasirodymas iš ties atrodo dinamiškas.

Nedideli pakitimai San Marino pasirodyme – buvo nuspręsta atsisakyti megafonų, kuriuos pirmosios repeticijos metu turėjo šokėjai. Verta paminėti, kad geriau šiandien skambėjo ir pritariantieji vokalistai, garsas atrodė labiau suderintas.

Energingas pasirodymas tikriausiai atras savo gerbėjų, tačiau neįsivaizduoju šio kūrinio aukštai komisijos lentelėje, o tai ir gali sutrukdyti šiai šaliai pasiekti finalą.

YouTube player

Antrą kartą repetuoti metas atėjo antrojo pusfinalio dalyviams. Pirmoji – Armėnijai atstovaujanti Srbuk. Vienas iš pakitimų –  šiandien atlikėja pakeitė savo aprangą – vienoj aukštų batų ji devėjo kelnes, taip pat švarkas buvo su antpečiais.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Atlikėja scenoje viso pasirodymo metu viena, tačiau jai dainuoti padeda scenoje nematomos pritariančiosios vokalistės. Scena skendo dūmuose, apšvietime visą laiką dominuoja raudona bei juoda spalvos, tačiau fone vaizdas kinta, dažnai matome  sudužusio stiklo motyvą, kuris, kaip ekrano projekcija, naudojamas ir dainos kulminacijos metu.

Kamerų darbas šio pasirodymo metu atrodė geras, daug dinamiškų kadrų, atlikėja dažnai buvo filmuojama iš arti, o turint omeny, kad Srbuk scenoje viena, tai iš ties yra geras sprendimas. Charizmatiška atlikėja kūno kalba, įvairiais judesiais iš ties puikiai papildė pasirodymą, moteris taip pat dažnai bendravo su kameromis. Puikiai šiandien skambėjo ir Srbuk vokalas, atlikėja tvarkingai išdainavo visas aukštas natas. Manau, jog Armėnija turi labai gerus šansus šiemet patekti į „Eurovizijos“ finalą.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus