Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Repeticijos

Ketvirtadienio repeticijas pradėjo Kipras, Juodkalnija ir Suomija

Iš Tel Avivo praneša „Eurodienos“ redaktorius Tautvydas.

Šiandien Tel Avivo „Expo“ parodų salės scenoje antrą kartą pasirodys beveik visi pirmojo pusfinalio dalyviai. 10.00 val. vietos laiku ant scenos žengė Kipro atstovė Tamta. Tiek apšvietimas, tiek drabužiai nuo pirmosios repeticijos išliko nepakitę. Kalbant apie kamerų darbą, jis vis dar atrodo iki galo neišdirbtas, o kartais norėtų kiek dinamiškesnių perėjimų. Tamtai dainuojant žodį „Replay“ kelis kartus yra pakartojamas tas pats kadras.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Momentas, kuomet nuo pagrindinės vokalistės šokėjai nuplėšia odinį švarkelį, taip pat nevisada atrodė taip „švariai“, kaip norėtųsi. Kalbant apie tuos pačius šokėjus, vienas ar kitas iš jų vis dar pasirodymo metu pamesdavo skrybelę.

Iš esmės, pasirodymas yra vizualiai gražus ir stilingas, fone beveik viso pasirodymo metu galime išvysti purpurinės, baltos, juodos spalvos linijas. Apžvelgiant į Tamtos vokalą, telieka pasakyti, jog jis kelia nemažai abejonių, ypač atlikėjai dainuojant aukštesnes natas.

Į finalą Kipras turėtų patekti nesunkiai, tačiau vargu ar šalis šiemet varžysis dėl aukščiausių vietų.

YouTube player

Antrieji pasirodyme Juodkalnijos atstovai – grupė „D-Mol“. Dainos pradžioje atlikėjai stovi skirtingose scenos vietose, tačiau iki priedainio susibūria į ratuką viduryje. Vėliau jie ir išsiskiria, o prieš dainos pabaigą išvystame keistus šokius. Galiausiai, atlikėjai vėl sustoja kartu, viena atlikėja palinksta į priekį.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Apšvietimas pasirodymo metu keitėsi nedaug, pradžioje dominavo šilti atspalviai, vėliau fonas pasikeitė į purpurinę spalvą ir iš esmės nebesikeitė iki pat galo, kuomet vėl išvydome geltoną apšivetimą. Atlikėjų vokalai skambėjo neblogai, tiesa, susidaro įspūdis, kad kiekvienas grupės narys bando parodyti visas savo vokalines galimybes, tačiau jiems kartu dainuojant priedainius balsų harmonija yra gera.

Filmavimas šio pasirodymo metu atrodė iš ties gerai, kadangi kameros tvarkingai gaudė atlikėjus, vienu metu, atlikėjams stovint ratu, buvo filmuojama ir iš viršaus.

Deja, tačiau nei kūrinys, nei pasirodymas didesnio įspūdžio nepalieka, tad vargiai įsivaizduoju Juodkalniją kitą antradienį priartėjant prie pirmojo dešimtuko.

YouTube player

Scenoje – Suomijos atstovai. Šio pasirodymo metu scenoje trys žmonės – šone stovintis didžėjus Darude, scenos priekinėje dalyje esantis vokalistas Sebastian bei šokėja – stovinti ant centrinėje scenos dalyje pastatytos platformos. Visos dainos metu apšvietime dominuoja mėlyna spalva, fone dominuoja vandens bei ledynų motyvai. Kamera daugiausiai dėmesio skiria vokalistui bei šokėjai, tuo tarpu garsusis Darude ekrane sušmėžuoja vos kelis kartus. Iš vokalinės pusės, Sebastian balsas šiandien skambėjo neblogai.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Įdomiai atrodo momentai, kuomet šokėja scenoje yra neapšviesta, jos po vandeniu esantis atvaizdas atsiranda ekrane, o vėliau ji „išneria“ ir toliau šoka scenoje. Susidaro įspūdis, kad pasirodyme trūksta ryšio tarp visų trijų žmonių ir nesu tikras, ar gera idėja yra pusę pasirodymo skirti šokėjai.

Tenka pripažinti, kad dainos stiliumi bei pasirodymu Suomija išsiskirs bendrame kontekste, tačiau nemanau, kad kūrinys „Look Away“ skambės finale.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus