Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Repeticijos

Tel Avivo scenoje – pirmoji Lietuvos atstovo Jurijaus Veklenko repeticija

Pagaliau išaušo visų konkurso gerbėjų Lietuvoje taip laukta akimirka, kai visos kortos bus atidengtos – trečiasis šiandieną scenoje pasirodė mūsų viltis „Eurovizijos“ dainų konurse – Jurijus Veklenko. Pirmoji dainininko repeticija truko 30 minučių, per kurią Jurijus savo konkursinį kūrinį sudainavo net kelis kartus.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Jurijus liko ištikimas nacionalinės atrankos finale matytam pasirodymui ir Europą sieks sužavėti taip pačiais koziriais, kurie papirko televizijos žiūrovus bei komisijos narius Lietuvoje – charizmatišku, paprastu, bet jausmingu pasirodymu, kuriame dėmesys yra sutelktas į vokalinę kūrinio partiją. Scenoje Jurijus pasirodo vienas, keturios su juo į konkursą išvykusios pritariančiosios vokalistės slepiasi užkulisiuose. Lietuvos pasirodymo metu arena nusidažo auksine spalva, tarpais ją papildo raudoni atspalviai, o kūrinio pabaigoje ekranuose pasirodo bėgantys žmonių siluetai. Panašu, jog Jurijaus asmėninė patirtis „Eurovizijoje“ talkinant buvusiems Lietuvos atstovams Monikai ir Vaidui bei Andriui Pojaviui išėjo į naudą ir užlipęs į sceną atlikėjas atrodė ramus bei pilnai susikoncentravęs į savo pasirodymą.

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Pusfinalių pasirodymų eiliškumas lėmė jog Lietuva pasirodys tarp dviejų stiprių konkurentų, Maltos bei Rusijos atstovų, tad delegacijos laukė nelengva užduotis, „Run with the lions“ pateikti taip, jog televizijos žiūrovams  tai netaptų minutės pertraukėle. Nors Lietuvos pasirodymas „Eurovizijoje“ išlieka minimalistinis, bet tai visiškai nereiškia, jog jis yra prastas – panašu, jog akių nuo televizijos ekranų atitraukti negalėsime ne tik dėl per kraštus besiveržiančios Jurijaus charizmos, bet ir intensyvaus ir dinamiško kamerų darbo. Būtent pasirodymo režisūra labiausiai sužavėjo iš visos Europos Tel Avive susirinkusius žurnalistus, kurie pirmieji galėjo išvysti Jurijaus repeticiją.

YouTube player

Kaip ir visada lažybų kompanijos Lietuvos atstovui „Eurovizijoje“ aukštumų nežada, o Jurijaus galimybės patekti į finalą yra vertinamos labai atargiai. Pasibaigus repeticijai šalies patekimo į finalą koeficientas šiek tiek nukrito, bet Jurijus vistiek išsilaikė per tris vietas nuo pirmojo dešimtuko. Kaip matėme praeito konkurso metu, lažybininkai dažnai yra neteisūs, bet dėl bilieto į gegužės 18-tą dieną vyksiantį „Eurovizijos“ dainų konkurso finalą Lietuvos delegacijai teks aršiai pakovoti su kitomis antrojo pusfinalio metu pasirodysiančiomis šalimis.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Ona
Ona
prieš 4 metus

Duodu kaimyno pirštą nukirsti. Nepateks