Andres Putting (EBU) nuotr.
Repeticijos

Pirmadienio repeticijas užbaigė Danijos, Austrijos ir Švedijos pasirodymai


Dar viena šalis, iš esmės nepakeitusi nacionalinio finalo pasirodymo – Danija. Scenos viduryje pastatyta milžiniška kėdė, ant kurios – pagrindinė vokalistė Leonora ir keturi šokėjai. Atlikėja vilki baltus marškinius ir tamsius kelnes, kiti žmonės apsirengę tamsių draubužių deriniais.

Pasirodymo pradžioje kamera atlikėją filmuoti iš arti, o vėliau Leonora eina prie laiptų, kuriais užlipa ant milžiniškos kėdės, ant kurios atlikėja bei pritariantieji vokalai atrodo lyg maži žmogeliukai.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Dainos metu fonas yra ryškus, dominuoja įvairios spalvos, vaizduojami debesys, saulės spinduliai bei kitos formos. Remiantis prognozėmis, Danija turėtų patekti į gegužės 18 dieną vyksiantį finalą – šiuo metu šalis yra 10-toje lažybininkų lentelės vietoje.

YouTube player

Dar vienas apsikeitimas repeticijų eilės tvarkoje – po Danijos scenoje pasirodė Austrijos atstovė Paenda. Šalies komanda nusprendė surengti minimalistinį pasirodymą, kurio centre – atlikėja. Dainos pradžioje apšvietimas itin menkas, tačiau kūrinio eigoje pasidaro kiek švesiau. Scenoje iš karto dėmesį atkreipia gausybė šviečiančių stulpų.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Paendos vokalas skambėjo puikiai, o emocionalus pasirodymas pravirkdė ir pačią atlikėją. Jautrus pasirodymas spaudos centre sulaukė nemažo palaikymo, tačiau lažybininkai Austrijai finalo nežada – kol kas šalis užima 15-tą vietą. Tiesa, verta paminėti, jog po repeticijos šalis kiek pakylėjo prognozių lentelėje.

YouTube player

Paskutinis šiandien pasirodė Švedijos atstovas John Lundvik. Konceptas išliko panašus kaip ir „Melodifestivalen“ – kūrinį atlikėjas pradeda vienas, netrukus virš jo įsijungia geltoni LED žibintai. Kūrinio eigoje, daugiau šviesų atsiranda ir fone.

Pasirodymo viduryje prie John scenoje prisijungia ir keturios pritariančiosios atlikėjos. Kalbant apie vokalinę pusę, balsai skamba stipriai. Scenoje esantys žmonės nuolatos juda, kas kuria dinamiško ir energingo pasirodymo įspūdį.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Technine prasme tai turbūt yra vienas iš paprasčiausių Švedijos pasirodymų „Eurovizijoje“ per pastaruosius metus, tačiau jis atrodo efektyviai ir turėtų padėti šaliai iškovoti bilietą į finalą. Lažybininkai Švediją taip pat įvardija kaip šalį, kuri gali tikėtis pačių aukščiausių vietų.

YouTube player

Rytoj, jau ketvirtą repeticijų dieną, scenoje pasirodys likę antrojo pusfinalio dalyviai, tarp kurių ir Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko. Mūsų šalies atlikėjas sceną išbandys nuo 11.20 iki 11.50 Lietuvos laiku.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus