Organizavimas

Paaiškėjo šių metų „Eurovizijos“ nacionalinių komisijų nariai

„Eurovizijos“ dainų konkurse pusę rezultato lemia komisija. Europos transliuotojų sąjungą paskelbė žmones, kurie užims žiuri vietas ir balsuos per abu konkuro pusfinalius bei finalą.

Kaip įprasta, kiekvieną komisiją sudaro 5 nariai, turi būti išlaikomas lyčių bei amžiaus balansas. Iš 205 šiųmetinių žiuri narių, 96 yra moterys, o 109 – vyrai. Jauniausia komisijos narė yra 16-metė iš Maltos, o vyriausias – 82-ejų kroatas.

Lietuvos profesionalų komisiją sudarys šie penki nariai:

  • Vytautas Bikus (kompozitorius);
  • Andrius Mamontovas (atlikėjas, dainų kūrėjas);
  • Julija Ritčik (atlikėja, dainų kūrėja);
  • Jurgis Brūzga (atlikėjas);
  • Girmantė Vaitkutė (atlikėja).

Ne tik Lietuvos, tačiau ir kitų šalių komisijose netrūksta atlikėjų, anksčiau dalyvavusių „Eurovizijoje“. Šių metų dainas vertins Franka (Kroatija 2018 m.), Maria Olafs (Islandija 2015 m.), Geta Burlacu (Moldova 2008 m.), Marko Pesic (Juodkalnija 2016 m.), Monica Anghel (Rumunija 2002 m.), Anastasia ir Maria Tolmachevos (Rusija 2014 m.), Michael Schulte (Vokietija 2018 m.), Katie Wolf (Vengrija 2011 m.).

Komisijos balsuoja antrųjų generalinių repeticijų metu, kurios vyksta dieną prieš tiesiogines transliacijas. Kiekvienoje šalyje tiesioginę repeticijos transliaciją stebi penki įvairių sričių specialistai. Jie surikiuoja visas dainas, o sudėjus visų komisijos narių vertinimus, pagal specialią formulę, kurioje skirta aukšta vieta yra vertinama stipresniu koeficientu, nei skirta žema vieta, sudaromas šalies komisijos geriausiųjų dešimtukas. Ekspertų balsus fiksuos notarai, o specialiai pasamdyti kontrolieriai galės atvykti į bet kurios komisijos susibūrimą ir patikrinti, ar viskas vyksta pagal EBU nustatytą tvarką.

Visų šalių dalyvių komisijos narių sąrašą galite rasti, paspaudę šią nuorodą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus