BBC/Joe Giacomet nuotr.
Dalyviai

„Eurovizijos 2019“ dalyvių pristatymas: Jungtinė Karalystė

Šalis: Jungtinė Karalystė;
Pasirodymo data: gegužės 18 d., finalas;
Atlikėjas: Michadel Rice;
Daina: „Bigger than us“;
Kūrinio autoriai: Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik ir Jonas Thander.


Michael:

21-erių Michael užaugo Anglijos šiaurės rytuose, prie Šiaurės jūros įsikūrusiame Hartlepool mieste. Pirmą kartą į dižiąją sceną patekti vaikinas bandė prieš penkis metus, dalyvaujant realybės šou „X Faktorius“. Micheal pavyko pereiti daugybę atrankinių turų, o jo kelionė pasibaigė likus vos žingsniui iki teisėjų namų.

Po nesėkmingos patirties „X Faktoriuje“ Michael susikoncentravo į savo paties ugdymą ir tobulėjimą bei pasiryžo išmokti groti sintezatoriumi iš pamokų randamų internete. Netrukus į savo paskyrą „YouTube“ platformeje vaikinas pradėjo kelti įrašus, kur jis perdainuoja populiarius kitų muzikantų kūrinius. Vaizdo įrašas su Micheal atliekančiu grupės „Years and Years“ dainų perdirbinį greit išpopuliarėjo bei atkreipė talentų šou „All together now“, kuriam vadovauja legendinės grupės „Spice Girls“ narė Geri, dėmesį. Laidos finale atlikėjas užtikrintai iškovojo pergalę, o laimėtą piniginį prizą investavo į mamos svajonę atidaryti kavinę.

YouTube player

Michael socialiniuose tinkluose:

 


Jungtinė Karalystė „Eurovizijoje“:

Jungtinė Karalystė prie „Eurovizijos“ dalyvių būrio prisijungė praėjus metams nuo konkurso įsteigimo. Ši šalis jau daug metų garsėja išsivysčiusia ir pažangia muzikos industrija, o dauguma pirmųjų Jungtinės Karalystės atstovų „Eurovizijoje“ diktuodavo madas bei muzikines tendencijas. Per daugiau nei šešis konkurse dalyvavimo dešimtmečius šios šalies atstovai iškovojo penkias pergales (paskutinį kartą tai įvyko 1997-aisis kai renginyje pasirodė „Katrina and the Waves“ su „Love shine a light“, bei net 15-ka kartų yra likę vos per žingsnį nuo išsvajotosios pergalės. Panašu, jog Jungtinė Karalystė, ypač patapusi „Didžiojo penketo“ nare kasmet praleidžianti pusfinalių etapą, apsileido, o paskutinis „padorus“ rezultatas buvo pasiektas prieš dešimt metų, kai Maskvoje dainininkė Jade Ewen liko 5-toje vietoje.

YouTube player

Justas: Tai turbūt buvo geriausia daina Jungtinės Karalystės nacionaliniame finale, tad britų sprendimas yra neblogas. Tačiau jei norėtų, BBC tikrai galėtų finalui paieškoti geresnių dainų. „Bigger Than Us“ greičiausiai pasimes tarp visų koilitų dainų, o šalis, turinti vieną stipriausių muzikos industrijų pasaulyje, dešimtus metus iš eilės „Eurovizijoje“ nepateks net į dešimtuką. 5/10

Kristina: Jungtinės Karalystės atranka šiemet, mano manymu, buvo gana nebloga, o būtent Michael kūrinys „Bigger Than Us“ iš karto tapo mano favoritu. Nors kūrinys nėra kažkuo baisiai ypatingas bei turi labai nuspėjamą struktūrą, mane žavi atlikėjo bei dainos nuoširdumas ir paprastumas. Aukštumų Jungtinė Karalystė šiemet, jau tradiciškai, tikriausiai nepasieks, bet kūrinio aš tikrai nenurašyčiau. 7/10

Bendras įvertinimas: 6.6

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus