Dorothée Murail nuotr.
Dalyviai

„Eurovizijos 2019“ dalyvių pristatymas: Prancūzija

Šalis: Prancūzija;
Pasirodymo data: gegužės 18 d., finalas;
Atlikėjas: Bilal Hassani;
Daina: „Roi“;
Kūrinio autoriai:Emilie Satt, Jean-Karl Lucas.


Bilal:

Vienas iš jauniausių šių metų „Eurovizijos“ dalyvių Bilal gimė ir augo Paryžiuje, išeivių iš Maroko šeimoje. Nuo mažumės vaikinas rengdavo muzikinius pasirodymus šeimos nariams, bet tik 2015-aisiais, paskatintas gera draugo, užlipo į sceną, kai bandė patekti į „Vaikų Balsas“ dalyvių sąrašą. Laimė vaikinui nusišypsojo ir kuruojant garsiam Prancūzijos atlikejui bei Prancūzijos atstovui 1993-iųjų „Eurovizijoje” Patrick Fior laidoje sugebėjo išsilaikyti iki dvikovų etapo. Dar prieš išgarsėjant muzikos pasaulyje vaikinas buvo populiarus tarp „YouTube“ puslapio lankytojų – atlikėjas savo asmeninėje paskytoje dažnai perdainuodavo įvairius muzikinius kūrinius bei keldavo įrašus, kur dalindavosi savo pasaulėžiūra.

Prancūzijos radijo stotyse yra sukęsis ne vienas Bilal kūrinys, o vos prieš porą dienų vaikinas taip pat išleido savo pirmąjį studijinį albumą „Kingdom“, kurio pagrindiniu akcentu, be abejonės ,tapo šių metų „eurovizinis“ kūrinys „Roi“. Tel Avive skambėsianti daina siunčia žinutę apie savo paties pažinimą ir pripažinimą, o specialiai nacionalinei „Eurovizijos“ atrankai „Destination Eurovision“ buvo sukurta bendradarbiaujant pačiam Bilal bei praeitų metų šalies atstovams „Madame Monsieur“.

YouTube player

Bilal socialiniuose tinkluose:

 


Prancūzija „Eurovizijoje“:

Viena iš „Eurovizijos:“ debiutančių Prancūzija, savo sąskaitoje turi net penkias pergales, o paskutinė per 61-erius metus yra likusi vos vieną kartą, 2014-aisiais su nuotaikingu kūriniu „Moustache“. Visos šios šalies pergalės buvo pasiektos per pirmuosius dvidešimt konkurse dalyvavimo metų, o paskutinį kartą tai įvyko kai 1977-aisiais Marie Myriam išplėšė pergalę su daina „L’oiseau et l’enfant“. Per paskutinį dešimtmetį Prancūcijos geriausias pasiekimas buvo pasiektas 2016-aisiais, kai Amir finaliniame renginyje liko šeštas. Nepaisant išankstinių prognozių ir žadamos pergalės, praeitų metų šios šalies atstovai grupė „Madame Monsieur“ liko tik 13-toje pozicijoje.

YouTube player

Tautvydas: Kadangi Bilal planuoja prieš pat „Euroviziją“ išleisti atnaujintą kūrinio versiją, telieka komentuoti tai, ką turime dabar. „Roi“ turi prasmingą žinutę, gražią melodiją, o atlikėjas yra įdomi asmenybė. Problema yra tame, jog Bilal nėra pajėgus išpildyti šios dainos tiek vizualiai, tiek kūno kalba, tiek ir vokalu. Dėl to bendras įspūdis yra labai vidutiniškas. 8/10

Justas: Dainuokite tik prancūziškai ir pridėsiu 2 balus. Tas nuolatinis kalbų keitinėjimas kas keletą frazių yra pigus ir pasenęs. Daina nėra kažkuo ypatinga, dėl to kol kas prancūzams prognozuočiau vietą dešinėje lentelės pusėje. 6/10

Bendras įvertinimas: 7.3

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus