Julia Marie Naglestad nuotr.
Dalyviai

„Eurovizijos 2019“ dalyvių pristatymas: Norvegija

Šalis: Norvegija;
Pasirodymo data: gegužės 16 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 15;
Atlikėjas: „KEiiNO“;
Daina: „Spirit in the sky“;
Kūrinio autoriai:Alexander Olsson, Tom Hugo, Fred Buljo, Alexandra Rotan, Henrik Tala ir Rüdiger Schramm.


„KEiiNO“:

Norvegijos garbę Tel Avive ginsiančią grupę „KEiiNO“ sudaro trys muzikos profesionalai – reperis Fred Buljo bei solo atlikėjai Alexandra Rotan ir Tom Hugo. Šiuos muzikantus draugėn subūrė noras dalyvauti „Meldoni Grand Prix“ konkurse, kurio laimėtojas tradiciškai atstovauja šalį „Eurovizijoje“.

Jauniausia grupės narė, Alexandra, jau būdama dešimties buvo susipažinusi su muzikos pasauliu bei nebijodavo dainuoti scenoje. Vienu iš pirmųjų merginos išbandymu tapo dalyvavimas „Melodi Grand Prix Jr“ – garsios laidos formato vaikiškoje versijoje. Tada atlikėjai pavyko patekti į superfinalą, bet deja, ne laimėti šou. 2016-aisias Alexndra sėkmingai dalyvavo norvegiškoje realybės šou „Idol“ versijoje, kur jai pavyko išsilaikyti iki pusfinalių etapo. Po laidos dainininkę užplūdo įvairūs pasiūlymai, vienas iš jų – tapti choro nare populiaraus didžėjaus Alan Walker turo metu.

Tom Hugo muzikos pasaulyje taip pat nėra naujokas. Tiek kaip solo atlikėjas, tiek grupės „Radiojam“ sudėtyje, dainininkas yra pasirodęs daugybėje televizijos projektų bei muzikos festivalių. 2007-aisiais Tom persikraustė į Vokietiją ir pradėjo dirbti su vietinėmis leidybos įmonėmis. Būtent šis bendradarbiavimas atvėrė duris Tom kūrybai išplaukti į plačiuosius vandenis – atlikėjo sukurtos dainos buvo išgraibstytos daugybės įvarių atlikėjų iš Europos ir netgi Azijos šalių.

Reperis Fred įnešė turbūt daugiausia dvasios į grupę „KEiiNO“ – Norvegijos šiaurėje, Kautokeino mieste, kur yra paplitusios samių tautos užaugęs atlikėjas, šią kultūrą bei kalbą stengiasi propaguoti ir savo atliekamoje muzikoje. Grupė taip pat buvo pavadinta atlikėjo gimtojo miesto garbei. 2007-aisiais Fred su bendraminčiais sukūrė samių kalba koncertuojančią repo grupę „Duolva Duottar“ su kuria pripažinimo sulaukė sudalyvę televiziniame talentų projekte. Atlikėjas taip pat yra aktyvus politiniame Norvegijos gyvenime ir yra buvęs samių parlamento nariu, bei taip pat dirbo Norvegijos parlamente.

YouTube player

„KEiiNO“ socialiniuose tinkluose:

 


Norvegija „Eurovizijoje“:

Per 57-erius konkurse dalyvavimo metus Norvegija savo sąskaitoje turi tris pergales (paskutinioji iškovota 2009-aisiais Alexander Rybak, kurio surinktų taškų skaičiaus pagerinti nepavyko dar nė vienam kitam „Eurovizijos“ laimėtojui) bei net 11 paskutinių vietų, iš kurių net keturis kartus nesulaukus nė vieno taško iš kitų konkurso dalyvių. Nuo pat pusfinalių pristatymo Norvegijai peržengti šio barjero nepavyko vos tris kartus, o prieš metus Lisabonoje pasirodęs jau minėtasis Alexander Rybak finale liko 15-tas.

YouTube player

Tautvydas: Absoliutus „Eurovizijos“ standartas, tačiau turintis kažką, kas dainą išskiria iš pilkos masės. Galbūt tai charizmatiški atlikėjai, galbūt samių kalbos įtraukimas, galbūt nesunkus ir įsimenantis priedainis. Bet kokiu atveju, Tel Avive tikiuosi įdomaus ir energingo pasirodymo. 10/10

Virginija: Kiekvienais metais tarp konkurse dalyvaujančių kūrinių, bus bent vienas, kurį būtų galima įvardinti kaip tą tipišką „eurovizinę” muziką, saugų pasirinkimą. Būtent šio saugumo ir turėtų užtektų ištempti Norvegiją į finalą. Tarp daugybės ramesnės ritmikos dainų „Spirit in the Sky” stipriai išsiskiria, tad manau, jog Norvegija šiemet turi daug kozirių užimti garbingą vietą finale. 8/10

Bendras įvertinimas: 8.1

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus