SVT nuotr.
Dalyviai

Konkurentus absoliučiai sutriuškinęs John Lundvik – Švedijos atstovas Tel Avive

Šešias savaites trukęs „Melodifestivalen“ maratonas šį vakarą pasiekė kulminaciją – Stokholme įvyko grandiozinis finalas, kurį „Friends“ arenoje gyvai stebėjo apie 27 tūkstančiai žiūrovų. Renginio pabaigoje paaiškėjo, jog absoliučiu šių metų nugalėtoju tapo John Lundvik su kūriniu „Too Late for Love“, kuris ir atstovaus Švedijai šių metų „Eurovizijoje“.

Finalas šiandien buvo itin spalvingas – scenoje pasirodė ne tik 12 finalo dalyvių, bet ir pernai metų atstovas Benjamin Ingrosso, kartu su pernykščiu „Melodifestivalen“ vicečempionu Felix Sandman, o po visų pasirodymų į sceną lipo buvusios „Eurovizijos“ nugalėtojos Charlotte Perelli (Švedija, 1999 ir 2008) bei Dana International (Izraelis, 1998). Muzikinį numerį taip pat atliko ir konkurso vedėjai. Finale galėjome išvysti ir Lynda Woodruf – vienos iš vedėjų, Saros Dawn Fisher, įkūnijamą kominį personažą.

Charlotte Perelli/SVT nuotr.

Balsavimas buvo gana nuspėjamas – tiek tarptautinės komisijos, tiek žiūrovų balsavime, absoliučiu favoritu tapo John Lundvik, kuris iš karto po pasirodymo pusfinalyje tapo lažybų lyderiu. Svarbu paminėti, jog John gavo maksimaliausią įvertinimą – 12 balų – iš visų komisijos šalių, o bendroje rezultatų lentelėje jis net 74 taškais aplenkė antroje vietoje likusį Bisharą.

John Lundvik, kuriam yra 36-eri, gimė Londone, kur jį įsivaikino švedų šeima, kuri persikraustė į Švediją, kuomet John buvo šešeri. Savo muzikinę karjerą atlikėjas pradėjo 2010 metais, kuomet kūrė muziką Švedijos princesės vestuvių ceremonijai. John kurį laiką dirbo kompozitoriumi, tačiau prieš kelerius metus pasuko ir kitu muzikos industrijos keliu bei tapo solo atlikėju.

John Lundvik taip pat jau buvo žinomas „Eurovizijos“ gerbėjų tarpe, nes pernai debiutavo „Melodifestivalen“ ir atrankos finale užėmė trečia vietą. Įdomu tai, jog John yra ir vienas iš kompozitorių, sukūrusių šių metų Didžiosios Britanijos paraišką „Bigger Than Us“.

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 7.8.
Iš viso balsų: 70.
Prašome palaukti...
YouTube player

Švedija šiemet pasirodys antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio pirmoje pusėje. Pernai šalies atstovas Benjamin Ingrosso konkurso finale užėmė 7 vietą. Kaip manote, ar Švedijai šiemet ir vėl pavyks pasiekti puikų rezultatą?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rita
Rita
prieš 4 metus

SUPER???!!!…

Rita
Rita
prieš 4 metus

???…

Natalija
Natalija
prieš 5 metus

vertas pergales !!