RTÉ nuotr.
Dalyviai

Airijos „eurovizinė“ viltis – Sarah McTernan

Po daugybės spėlionių mėnesių Airijos nacionalinis transliuotojas RTÉ paskelbė, jog į „Euroviziją“ siunčia jaunosios kartos žvaigždutę Sarah McTernan su daina „22“

Vietinė spauda už nosies vedžiojama buvo daugybę mėnesių, o gandai apie būsimą šalies atstovą internetinėse platybėse pasirodydavo beveik kasdien. Nenuostabu, juk Airija daugiausiai pergalių „Eurovizijoje“ iškovojusi tauta ir nors pastaruosius du dešimtmečius Europos muzikinio skonio perkąsti jai nepavyksta, tikrai negalima būtų sakyti, jog airiai į savo „eurovizinius“ pasirodymus neįdeda pastangų. Būsimais šalies atstovais buvo įvardijamas turbūt kiekvienas už gimtinės ribų žinomas atlikėjas turintis bent lašelį airiško kraujo, kaip kad angliško „X Faktoriaus“ žvažgždė Janel Devlin, populiarios merginų grupės „The Saturdays“ vokalistė Una Healy bei „One Direction“ atlikėjas Niall Horan. Taip ir nesužinosime, ar pasirašyti kontraktų su šiomis garsenybėmis RTÉ nepavyko ar tai tiesiog buvo gerai surežisuotas viešųjų ryšių triukas, bet kelialapis į didžiąją „Euroviziją“ atiteko realybės šou „Balsas“ dalyvei Sarah McTernan.

Netrukus dvidešimt penktąjį gimtadienį švęsianti mergina savo kelyje tampant „eurovizine“ Airijos viltimi yra išsbandžiuosi daugybę specialybių – nuo slaugos ir darbo aptarnavimo srityje, iki makiažo specialistės. Muzika Sarah gyvenime atsirado vos prieš porą metų, kai niekad prieš tai viešai nedainavusi atlikėja surizikavo ir išbandė savo jėgas airiškoje „Balso“ versijoje, kur galutinėje lentelėje liko trečia. Netrukus mergina su bendraminčiais įkūrė grupę „The Jeds“, kuri linksmina privačių vakarėlių ir vestuvių svečius.

Pernai Sarah vardas šmėžavo San Marino atrankos dalyvių sąraše, bet jai nepavyko pereiti internetinio balsavimo etapo.

Nacionalinis Airijos transliuotojas RTÉ sulaukė net 430-ijų dainų paraiškų, iš kurių verčiausia išrinkta buvo nelaimingos meilės istoriją pasakojanti „22“. Antrus metus iš eilės Airijos atstovų muzikinį klipą kuria Christian Tierney, per savo karjerą dirbęs su tokiais atlikėjais kaip Drake, Hozier, Demi Lovato ir Weeknd. Prieš metus jo pavaizduota istorija tuometinio šalies atstovo Ryan O’Shaughnessy buvo sėkmingai perkelta į „Eurovizijos“ sceną ir suvirpino daugelio širdis, taip nutraukdama nesėkmingą šalies pasirodymų seką.

Kokią lemtį prognozuotumėte Sarah? Ar „22“ sugebės patekti tarp geriausių antrojo pusfinalio dainų?

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 6.3.
Iš viso balsų: 29.
Prašome palaukti...
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus