Dalyviai

Azerbaidžanui atstovaus Chingiz su kūriniu „Truth“

Azerbaidžanas šiemet tapo viena iš šalių, iš kurios sulaukėme, ko gero, mažiausiai naujienų, tačiau, po ilgos tylos, ugningosios šalies nacionalinis transliuotojas pagaliau paskelbė, jog Tel Avive pasirodys Chingiz Mustafayev su kūriniu „Truth“.

Nuo 2015 savo atstovą uždarai besirenkantis Azerbaidžanas šiemet sulaukė apie 350 kūrinių paraiškų, o atstovą rinkosi iš beveik 40 atlikėjų. Galiausiai, uždaroje atrankoje nugalėjo būtent Chingiz.

Chingiz gimė Maskvoje, tačiau į Azerbaidžaną persikraustė būdamas šešerių. Jis dar vaikystėje išmoko groti gitara bei pradėjo kurti įvairias dainas, o 2007 metais, būdamas 16-os, sudalyvavo „Pop Idol“ muzikiniame šou, kuriame nugalėjo.  Pamažu jis tapo kylančia žvaigžde Azerbaidžano muzikos industrijoje ir 2013 metais atstovavo šaliai „Naujosios Bangos“ konkurse Jūrmaloje. Po kelerių metų Chingiz sudalyvavo „Ukrainos Balse“, tačiau iš konkurso iškrito dvikovų metu.

Kūrinys „Truth“ yra apie skaudžius ir toksiškus santykius. Dainoje yra pasakojama istorija apie vieno iš partnerių išdavystę bei sunkų sprendimą, kurį turi priimti išduotasis: palikti viską taip, kaip yra, ar išsivaduoti iš iliuzijų.

Kūrinį parašė bulgarų-austrų kūrėjas Borislav Milanov, kuris anksčiau prisidėjo prie nemažo kiekio „eurovizinių“ dainų kūrimo: Bulgarijai atstovavusių „Bones“, „Na Inat“, „If Love Was a Crime“, Šiaurės Makedonijos „Dance Alone“ ir kitų.

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 7.8.
Iš viso balsų: 37.
Prašome palaukti...
YouTube player

Primename, jog pernai Azerbaidžanas pirmą kartą nuo savo debiuto 2008 metais nepateko į konkurso finalą. Chingiz pasirodys antro pusfinalio antroje pusėje. Kaip manote, ar „Truth“ pateks į finalą, o galbūt Azerbaidžanui nepasiseks antrus metus iš eilės? Kviečiame dalintis nuomone komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rita
Rita
prieš 4 metus

SUPER!…