„Belarus 1“ nuotr.
Dalyviai

Baltarusijos komisijos verdiktas – į konkursą važiuos „Vaikų Eurovizijos“ vedėja Zena

Šiandien Baltarusijoje buvo surengtas „Eurovizijos“ atrankos finalas. Jo metu ekspertų komisija nusprendė, kad šaliai Tel Avive atstovaus šešiolikmetė atlikėja Zena su daina „Like It“. 

Kadangi praeitų metų „Vaikų Eurovizija“ buvo organizuojama Minske, nacionalinis šalies transliuotojas išliejo daug prakaito, siekdamas pristatyti žiūrovams kokybišką šou. Praūžus vaikų šventei televizija ilgai slėpė planus apie 2019 metų „Eurovizijos“ atranką, todėl daugelis spėliojo, kad atstovas bus išrinktas uždaru būdu. Vis tik transliuotojas vasarį paskelbė kelių savaitės trukmės paraiškų priėmimą, kuriuo labiausiai susidomėjo daugelis nelabai garsių vietinių muzikantų ir užsienio dainorėliai, kurių paraiškos buvo atmestos kitose šalyse. Tiesa, daug užsieniečių atkrito pačiame pradiniame atrankos ture, kadangi visi dalyviai turėjo atvykti į Minske suplanuotas perklausas. Tradiciškai į baltarusių perklausas suvažiavo platus atlikėjų spektras, tarp kurių galima buvo sutikti nuo restorano vokalistės iki senelio iš kaimo kapelos.

Išskirtiniausi baltarusių perklausos pasirodymai:

YouTube player

Netrukus po perklausos Baltarusijos transliuotojas paskelbė dešimties finalininkų sąrašą ir pabrėžė, kad šių metų šalies atstovą rinks tik komisija. Matyt, televizija pavargo nuo kasmetinių žiūrovų skundų apie neva suklastotą balsavimą. Finale komisijos narių kėdes užėmė septyni su muzika susiję ekspertai, tarp kurių ir 2007 metais „Eurovizijoje“ dainavęs Dmitrij Koldun. Po kiekvieno dalyvio pasirodymo komisija pateikė savo vertinimus. Antruoju numeriu pasirodžiusi spaudos favoritė Zena pelnė šešis dešimtukus ir vieną devynetą, tokiu būdu akimirksniu sužlugdžiusi vakaro intrigą. Nei vienam iš likusių atlikėjų nepavyko pagerinti jos rezultato.

Zenos pseudonimu prisistatanti Zinaida Kuprianovič gimė 2002 metais. Atlikėja išgarsėjo, pasirodžiusi „Baltarusijos jaunųjų talentų“ ir „Kelias į Žvaigždes“ projektuose bei „Naujoji Banga“ ir „Slavianskij bazar“ festivaliuose. Nuo 2015 metų mergina pasirodydavo baltarusių „Vaikų Eurovizijos“ atrankose, o 2018 metais gavo nacionalinio transliuotojo pasiūlymą tapti „Vaikų Eurovizijos“ vedėja. Dainininkė bendradarbiauja su Rusijos prodiuseriu Viktoru Drobyšu, kuris „Eurovizijos“ konkursą apdovanojo tokiomis dainomis, kaip „Nobody Hurt No One“ (Rusija, 2005), „Party For Everybody“ (Rusija, 2012) ir „Help You Fly“ (Baltarusija, 2016). Viktor parašė ir šių metų Zenos konkursinį kūrinį „Like It“.

Kviečiame įvertinti Baltarusijos paraišką:

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 4.6.
Iš viso balsų: 37.
Prašome palaukti...
YouTube player

Primename, kad Zena pristatys savo kūrinį gegužės 14 dieną vyksiančio pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio metu.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus