festivall-app.com nuotr.
Dalyviai

Portugalijai Tel Avive atstovaus Conan Osíris

Šeštadienio vakarą savo atstovą būsimajame „Eurovizijos“ dainų konkurse rinkosi ir Portugalija. Renginio „Festival da cancao 2019“ finale dėl pergalęs varžėsi aštuoni dalyviai, o pergalę iškovojo Conan Osíris su kūriniu „Telemóveis“.

Iš viso šiųmetinėje atrankoje dėl galimybės atstovauti Portugalijai „Eurovizijoje“ varžėsi 16 dalyvių. Visgi, po dviejų pusfinalių liko tik aštuoni, kurie ir kovojo didžiajame finale. Šeštadienio renginyje, kurį vedė Vasco Pelmeirim bei 2018 metų viena iš „Eurovizijos“ vedėjų Filomena Cautela, savo pasirodymus publikai taip pat dovanojo prieš 11 metų šaliai konkurse atstovavusi Vânia Fernandes.

Atėjus metui balsavimui, pirmiausia savo verdiktą skelbė komisija Net septynios iš aštuonių regioninių žiuri grupių daugiausiai balų skyrė Conan. Netrukus paaiškėjo, jog ir televizijos žiūrovai „Eurovizijoje“ norėtų išgirsti „Telemóveis“.

Conan Osíris, kurio tikrasis vardas yra Tiago Miranda, yra savamokslis muzikantas. Vyras jau yra išleidęs du dainų rinkinius – pirmasis, pavadinimu „Música Normal“, pasirodė 2016 metais,  antrasis – „Adoro bolos“ – buvo išleistas 2018 metais. Conan debiutas televizijoje įvyko pernai, RTP laidoje  „5 after midnight“. Atlikėjas ne tik dainuoja, tačiau ir rašo savo dainas. „Eurovizijoje“ skambėsianti „Telemóveis“ taip pat yra parašyta Conano.

Praeitais metais Portugalijoje vykusiame konkurse šaliai atstovavo Cláudia Pascoal, tačiau atlikėja liko paskutinėje vietoje. Conan dėl vietos šiųmetinės „Eurovizijos“ finale kovos gegužės 14 dieną vyksiančiame pirmajame pusfinalyje.

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 5.8.
Iš viso balsų: 28.
Prašome palaukti...
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus