Trond ir Reidar Teigen nuotr.
Dalyviai

Norvegija „Eurovizijoje“ bandys sužibėti su „KEiiNO“

Norvegijos nacionalinė atranka „Melodi Grand Prix“ kasmet sulaukia daugybės gerbėjų ir žurnalistų dėmesio iš visos Europos, tad neseniai pasibaigęs šio vakaro finalas tikrai nebuvo išimtis. Po įnirtingos kovos laimėtojais buvo karūnuotas kolektyvas „KEiiNO“ su antrojo pusfinalio Tel Avive metu nuskambėsiančiu kūriniu „Spirits in the sky“.

„Melodi Grand Prix“ metu varžėsi dešimt atlikėjų, tarp kurių keletas jau pažįstamų veidų: Mørland buvo šalies atstovas tarptautiniame konkurse 2015-aisiais, kur iškovojo 8-tą poziciją, bei Chris Medina 2011-aisiais gan sėkmingai dalyvavo  realybės šou „American Idol“, o keletas jo dainų buvo įsitvirtinę populiariausių Skandinavijos kūrinių sąraše. Deja, šiems scenos vilkams sėkmė nesišypsojo, ir paaiškėjus pirmojo balsavimo etapo rezultatams, kurio metu vienodą galią turėjo tarptautinė žiuri ir televizijos žiūrovai, vietas auksiniame finale iškovojo „D’Sound“, Anna-Lisa Kumoji, „KEiiNO“ ir Adrian Jørgensen. Šie dalyviai buvo suskirstyti į poras, kurios varžėsi tarpusavyje, ir po neilgo žiūrovų balsavimo kovoti dėl pergalės liko tik „KEiiNO“ ir Adrian.

Laidos metu scenoje taip pat pasirodė Aleksanderis Rybakas, praeitų metų Norvegijos atstovas, 2009-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas bei šiaip kasmetinis nacionalinio finalo svečias. Savo pergalingą kūrinį taip pat pristatė praeitų metų nugalėtoja Netta, tik kurios dėka konkursas šiais metais atkeliavo į Tel Avivą.

Kolektyvą „KEiiNO“ sudaro reperis Fred Buljo, solo atlikėjai Alexandra Rotan ir Tom Hugo, kuriuos draugėn subūrė noras dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Daina „Spirits in the sky“ Tel Avivo scenoje nuskambės norvegų ir samių kalbomis. Samių kalbą sudaro kalbų grupė, kuria vartoja samių tautos, gyvenančios šiaurės Skandinavijoje, Suomijoje ir Rusijos Kolos pusiasalyje. Norvegijoje samių kalba, kaip ir norvegų, yra valstybinė.

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 8.4.
Iš viso balsų: 47.
Prašome palaukti...
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Natalija
Natalija
prieš 4 metus

Geriausia daina Eurovizijoje:))