RUV nuotr.
Dalyviai

Islandijos pasirinkimas – išsišokėliai „Hatari“

Dar viena šalis šį vakarą užbaigusi savo atstovo paieškas tapo Islandija. Po įnirtingos kovos nacionalinėje atrankoje „Söngvakeppnin“ bilietą į Tel Avive vyksiantį renginį iškovojo grupė „Hatari“. Gegužės mėnesį pirmojo pusfinalio metu Europą sužavėti jie bandys su gimtaja kalba skambėsiančiu kūriniu „Hatrið Mun Sigra“.

Dešimt dainų nacionalinio transliuotojo buvo atrinkti varžytis dėl galimybės atstovauti šaliai Izraelyje, o po dviejų pusfinalių šis skaičius buvo sumažintas perpus. Balsavimas šį vakarą vyko dviem etapais, pirmojo – vienodą galią turėjo tiek televizijos žiūrovai, tiek tarptautinė komisija, o du daugiausiai taškų surinkę pasirodymai buvo deleguoti į superfinalą, kuriame nugalėtoją sprendė jau tik televizijos žiūrovų simpatijos. Įdomu tai, jog į finalą pateko vieninteliai atlikėjai šį vakarą dainavę islandų kalba, tai jau minėta grupė „Hatari“ bei Friðrik Ómar.

Grupę „Hatari“ sudaro Klemens, Matthias ir Einar. Vaikinai susibūrė prieš trejus metus ir pirmą kartą didžiojoje scenoje pasirodė gimtinėje vykusio populiaraus „Airwaves“ festivalio metu. Po metų išleido pirmąjį studijinį albumą, ir nors į didžiasias šalies scenas vaikinai niekad per daug nesiveržė, per porą metų subūrė nemažą būrį gerbėjų dievinančių jų atliekamą muziką.

Grupės „Hatari“ noras dalyvauti atrankoje į „Eurovizijos“ dainų konkursą nustebino daugelį jų gerbėjų. Grupės reperturas perkrautas sunkesnio muzikos stiliaus kūriniais, dažniausiai pilnais kritikos ir satyros įvairiais politiniais įvykiais bei kitomis šių dienų aktualijomis, o jų pasirodymai scenoje būna gan provokuojantys – tikrai ne tai, ką televizijos žiūrovai galėtų įvardinti kaip tipišką „eurovizinę“ paraišką.

Islandijos atstovų „Eurovizijoje“ sėkmė pastaruoju metu nelydi. Paskutinį kartą šią šalį finale išvydome 2014-aisis, o pernai metų šalies atstovas Ari Ólafsson pusfinalyje liko paskutinis. Nenuostabu, jog po gan nuobodaus pasirodymo prieš metus islandai nusprendė į konkursą įnešti šiek tiek kitokių vėjų. Ar manote, jog grupei pagaliau pavyks patekti tarp Europos stipriausiųjų?

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 8.2.
Iš viso balsų: 60.
Prašome palaukti...

Pasirodymas nacionalinio finalo metu:

Dainos Hatrið Mun Sigra“ vaizdo klipas:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus