Frederik Højfeldt Nielsen nuotr.
Dalyviai

Danija į Tel Avivą siunčią scenos naujokę Leonorą

„Eurovizijos“ nacionalinių finalų maratonas įgauna vis didesnį pagreitį ir dar viena šalimi, šeštadienio vakarą išsirinkusia savo atstovą tapo Danija. Kopenhagoje vykusiame „Melodi Grand Prix“ finale nugalėjo Leonora, kuri į Izraelį skraidins kūrinį „Love is forever“.

Viename iš ilgiausių vykstančių nacionalinių atrankų formato finale buvo leista pasirodyti dešimt atlikėjų. Konkursui pateiktus kūrinius vertino profesionalų komisija bei televizijos žiūrovai, kurie turėjo vienodą balsų galią. Po pirmojo raundo paaiškėjo trys atlikėjai, kuriems buvo suteikta galimybė dar kartą savo konkursines dainas atlikti superfinalo metu.

Leonora konkursui pateikė gan paprastos scenografijos kūrinį, bet to užteko užkariauti danų širdis ir tapti jų „eurovizine“ viltimi. Kūrinys „Love is forever“ sulaukė net 42 procentų visų balsavusiųjų simpatijų. Antroje vietoje liko Julie ir Nina duetas (35%), o trečias – Sigmund (23%).

Nors „Melodi Grand Prix“ šiais metais nepritraukė itin garsių vardų ir aiškaus favorito nuo dalyvių sąrašo paskelbimo neturėjo, daugelyje konkurso gerbėjų balsavimų sušmėžuodavo būtent Leonoros vardas.

Dvidešimtmetės atlikėjos pirmoji aistra buvo ne muzika, o dailusis čiuožimas. Būtent ant ledo tobulindama savo įgudžius mergina praleido didžiąją dalį savo vaikystės, o sunkus darbas atsipirko ir Leonora yra nuskynusi ne vieną pergalę šios sporto šakos varžybose, tiek gimtinėje, tiek už jos ribų. Šiuo metu dailusis čiuožimas merginai liko tik pomėgiu ir ji yra pilnai susikoncentravusi į savo muzikinės karjeros tobulinimą. Būtent pasirodymas „Eurovizijos“ dainų konurso antrajame pusfinalyje ir tampa didžiausiu jaunuosios atlikėjos iššūkiu.

Kaip Jūs vertinate Danijos pasirinkimą? Ar „Love is forever“ yra finalo vertas kūrinys?

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 6.6.
Iš viso balsų: 37.
Prašome palaukti...
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus