Nel Pavleti (Pixsell) nuotr.
Atrankos

Kroatijos atstovu tapo Roko Blažević su kūriniu „Dream“

Nel Pavleti (Pixsell) nuotr.

Vėlų šeštadienio vakarą Kroatija nusprendė – antrajame „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalyje pasirodys Roko Blažević su kūriniu „Dream“. Dainininkas savo angelišku įvaizdžiu ir balsu pavergė tiek komisijos, tiek televizijos žiūrovų širdis bei tapo nenuginčijamu nacionalinės atrankos formato „Dora“ nugalėtoju. 

Nors paskutinius penkis savo šalies atstovus Kroatija rinko už uždarų durų, galima teigti jog nacionalinė atranka buvo sugražinta į eterį po praeitų metų atlikėjos Frankos nesėkmės ir likimo pusfinalio dugne. Nacionalinis šalies transliuotojas HRT sulaukė daugiau nei 150 paraiškų iš kurių norinčiųjų sąrašą sutrumpino iki 16-ikos. Vakaro nugalėtoją sprendė televizijos žiūrovai bei regioninės komisijos (iš dešimties didžiausių šalies miestų).

Septyniolimetis Roko Blažević augo muzikalioje šeimoje – abu vaikino tėvai yra dainininkai, o brolis – gitaristas. Prieš dvejus metus vaikinas pateko tarp muzikinio realybės šou „Pinkove Zvezdice“ (vaikų laida išugdžiusi daugybė dainininkų Balkanų pusiasalyje) dalyvių bei netrukus buvo karūnuotas nugalėtoju. Deja, tikrojo pripažinimo gimtinėje Roko sulaukė tik prieš porą mėnesių, dalyvaujant dar viename muzikiniame realybės šou „Zvijezde“. Būtent pastarojo metu jaunuolis buvo kuruojamas Kroatijos legendos ir buvusio „Eurovizijos“ dalyvio Jacques Houdek. Nors dainininkas liko vos per žingsnį nuo pergalės, jis kaip mat tapo populiarus Kroatijos muzikiniame gyvenime.

Kaip ir netrukus paaiškėsiantis Lietuvos atstovas, Tel Avive Roko pasirodys antrojo pusfinalio antrojoje pusėje. Kuriant dramatišką baladę „Dream“ dirbo tikra profesionalų komanda – jau minėtas Jacques Houdek, kuris 2017-aisiais Kijeve finale liko 13-tas, bei Charlie Mason, konkurso gerbėjams geriau žinomas kaip austrės Conchitos Wurst pergalingo kūrinio „Rise like a pheonix“ bendraautorius. Įdomus faktas, jog daina prie kurios yra prisidėjęs Charlie Mason dalyvavo ir Lietuvos nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, tai dar atrankiniame ture iškritusi Valerijos Iljinaitės „Scars are beautiful“.

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 4.6.
Iš viso balsų: 27.
Prašome palaukti...
YouTube player

 

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus