dilei.it nuotr.
Dalyviai

Italijai atstovaus „San Remo“ festivalyje pergalę iškovojęs Mahmood

Šį vakarą Italijoje vyko 69-tojo „San Remo“ festivalio finalas, kuriame konkursinius kūrinius atliko 24-i dalyviai. Beveik keturias valandas trukusio renginio pabaigoje paaiškėjo, jog pirmąją vietą iškovojo Mahmood su kūriniu „Soldi“. 

Penkias dienas trukęs festivalis šiandien pasiekė finišo tiesiąją. Nugalėtojas buvo renkamas dvejais etapais – pirmiausia, susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, buvo išrinkti trys dalyviai, kurie susirungė superfinale. Šio vakaro geriausiųjų trejetuke atsidūrė Ultimo, Mahmood ir 2015 metais Italijai „Eurovizijoje“ jau atstovavę „Il Volo“. Po antrojo balsavimo šių metų „San Remo“ festivalio nugalėtoju buvo tituluotas Mahmood. Atlikėjas taip pat įgijo RAI pakvietimą atstovauti šaliai šių metų „Eurovizijoje“. Netrukus po finalo vykusioje spaudos konferencijoje atlikėjas patvirtino, jog vyks į Izraelį.

1992 metais Milane gimęs, egiptiečių kilmės Alessandro Mahmoud dainuoti mokytis pradėjo dar vaikystėje. 2012 metais atlikėjas bandė laimę Italijos „X-Faktoriuje“, o po projekte įgytos patirties pradėjo kurti dainas. 2015 metais vaikinas pasirodė San Remo festivalio jaunųjų atlikėjų kategorijoje ir užėmė ketvirtą vietą. Praeitų metų lapkričio mėnesį Mahmood tapo vienu iš dviejų atlikėjų, triumfavusių „San Remo Giovani 2018“ konkurse ir gavusių teisę pasirodyti pagrindiniame „San Remo“ festivalio etape. Nepaisant nepalankių lažybininkų prognozių, kūrinys „Soldi“ šį vakarą pelnė komisijos ir žiūrovų simpatijas ir Mahmood jau gegužę atstovaus Italijai „Eurovizijoje“.

Primename, jog pernai šalies garbę gynę Fabrizio Moro ir Ermal Meta iškovojo penktą vietą. Kadangi Italija yra viena iš „didžiojo penketo“ šalių, Mahmood pasirodys konkurso finale gegužės 18 dieną.

„Eurodienos“ skaitytojų vidutinis įvertnimas: 8.5.
Iš viso balsų: 40.
Prašome palaukti...

Atlikėjo pasirodymas pirmąjį festivalio vakarą:

YouTube player

Kūrinio „Soldi“ vaizdo klipas:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Mila
Mila
prieš 5 metus

man tai negrazi, monotoniska, kaip ir milijonai kitu….

Mantas
Mantas
prieš 5 metus

Fantastika!! Gal pagaliau laimės italai

escbet
escbet
prieš 5 metus

SIAIP JAU SIS MAHMUDIS SURINKO 14PROC ZIUROVU BALSU KAI ANTRAS KAZKOKIU BUDU LIKES ULTIMO 49PROC TAIP CIA NERA ITALU PASIRINKIMAS TIESIOG KOMISIJOS KRITIKU ISKISTAS ATLIKEJAS, ITALAI NEPATENKINTI PALIKINEJO SALE JAU PASKELBUS 3 FINALINIKUS.