BBC nuotr.
Dalyviai

Jungtinė Karalystė pasirinko – į Tel Avivą vyks Michael Rice

Šiandien Salfordo mieste vyko Jungtinės Karalystės nacionalinis finalas, kuriame šeši dalyviai kovojo dėl galimybės atstovauti šaliai „Eurovizijoje“. Po dviejų balsavimo etapų paaiškėjo, jog pergalė atiteko Michael Rice su kūriniu „Bigger Than Us“.

Renginyje, kurį vedė Mel Giedroyc ir „Eurovizijos“ nugalėtojas Måns Zelmerlöw šeši dalyviai buvo suskirsyti į tris dvikovas, kurių metu atliko tris konkursinius kūrinius. Profesionalų komisija, kurią sudarė Rylan Clark-Neal, Marvin Humes ir Mollie Kind, turėjo nuspręsti dvikovų nugalėtojus.

Pirmojo etapo rezultatai:

  • Kerrie Marie laimėjo prieš Anisa (kūrinys „Sweet Lies“);
  • Jordan Clarke įveikė MAID (kūrinys „Freaks“);
  • Michael Rice laimėjo prieš Holly Tandy (kūrinys „Bigger Than Us);

Likę trys atlikėjai dar kartą atliko savo dainas, o galutinis verdiktas buvo patikėtas televizijos žiūrovams. Pasirodžius renginio svečiams, tarp kurių buvo pernai metų „Eurovizijos“ nugalėtoja Netta bei Jungtinės Karalystės atstovė Lisabonoje Surrie, vedėjai paskelbė, jog pergalę iškovojo Michael Rice su kūriniu „Bigger Than Us“. Įdomu tai, jog vienas iš dainos autorių, John Lundvik, pats dalyvaus ketvirtajame Švedijos nacionalinės atrankos „Melodifestivalen“ pusfinalyje ir yra įvardijamas tarp favoritų atstovauti šaliai „Eurovizijoje“.

21-erių Michael Rice groti pianinu išmoko žiūrėdamas „Youtube“ įrašus, o publikos susidomėjimo sulaukė patalpinęs grupės Years & Years dainos perdirbinį. 2018 metais vaikinas dalyvavo naujame muzikiniame projekte „All Together Now“ ir iškovojo pirmą vietą.

Vaikinas „Euroviziją“ žiūri nuo vaikystės, o mėgstamiausiais nugalėtojais įvardiją Salvador Sobral ir Måns Zelmerlöw. Vaikystėje Michael patyrė bendraamžių užgauliojimus dėl dainavimo, o dabar jaunasis atlikėjas aktyviai pasisako prieš patyčias, lanko mokyklas ir kalba su vaikais apie šią problemą.

Primename, jog pernai Jungtinei Karalystei atstovavusi Surrie užėmė priešpaskutinę vietą, tačiau daug dėmesio sulaukė atlikėjos pasirodymas „Eurovizijos“ finale, per kurį ant scenos užlipęs vyras iš Surrie atėmė mikrafoną.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus