Dalyviai

Gausaus žiūrovų palaikymo sulaukęs Bilal – Prancūzijos atstovas Tel Avive

Šį vakarą vyko nacionalinės „Destination Eurovision“ finalas, kuriame atstovą šiųmetiniam „Eurovizijos“ konkursui rinkosi Prancūzija. Renginio pabaigoje paaiškėjo, jog Tel Avive pasirodys Bilal su kūriniu „Roi“. 

Iš viso nacionaliniame finale pasirodė aštuoni dalyviai, o nugalėtoją rinko tarptautinė komisija ir žiūrovai. Pirmiausiai atlikėjai atliko pasirinktų anksčiau „Eurovizijoje“ skambėjusių dainų koverius, o vėliau pristatė ir savo kūrinius.

Užsienio vertintojų nuomone, bilieto į „Euroviziją“ labiausiai verta buvo Seemone, tačiau žiūrovų balsavimas rezultatus stipriai pakeitė. Penktoje vietoje po komisijos balsavimo buvęs Bilal sulaukė įspūdingo žiūrovų palaikymo ir užtikrintai užėmė pirmą vietą galutinėje lentelėje,

Marokietiškų šaknų turintis Bilal Hassani 1999 metais gimė Paryžiuje. Atlikėjas išgarsėjo keldamas vaizdų įrašus „Youtube“ platformoje, kuriuose atlieka įvairias dainas. 2015 metais Bilal dalyvavo projekte „The Voice Kids“ – perklausose atlikęs Conchitos Wurst kūrinį „Rise Like A Phoenix“, privertė teisėjus atsisukti ir atsidūrė 1993 metų Prancūzijos atstovo „Eurovizijoje“, Patrick Fiori, komandoje.

Įdomu tai, jog „Eurovizijoje“ skambėsiantį kūrinį „Roi“ (Karalius – liet.) parašė Bilal, Medeline ir pernai Prancūzijai konkurse atstovavęs Madame Monsieur duetas.

Prancūzija, kaip „Didžiojo penketo“ narė, iš karto pasirodys „Eurovizijos“ finale, gegužės 18 dieną. Jau minėti Madame Monsieur pernai Lisabonoje, nepaisant puikių prognozių, užėmė tik 13-ą vietą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus