Dalyviai

Tamara Todevska po 11 metų grįžta atstovauti Makedonijai

Šiandien „Eurovizijos“ gerbėjai ne tik sužinojo, kad viena iš konkurso dalyvių – Makedonija – keis oficialų šalies pavadinimą į Šiaurės Makedoniją, bet ir tai, jog po 11 metų į konkursą sugrįžta buvusi šalies atstovė Tamara Todevska. 

Tamara „Eurovizijos“ scenoje pasirodė tris kartus: du kart kaip pritariančioji vokalistė (2004 ir 2014 metais), bei kaip viena iš atlikėjų 2008 metais kartu su Vrčak ir Adrijan.

Belgrade nuo atlikėjų nusisuko fortūna ir jie negavo galimybės pasirodyti didžiajame finale, nors pusfinalyje Makedonija užėmė 10 vietą – tiesiai į finalą keliavo 9 šalys, surinkusios daugiausiai žiūrovų balsų, o dešimtą šalį į finalą delegavo komisija. 2008 metų konkurso antrajame pusfinalyje komisija pasirinko Švediją, kuriai žiūrovai skyrė 12 vietą, tad Makedonija liko už borto.

2008 metų Makedonijos pasirodymas:

YouTube player

Nors „Eurovizijos“ scena Tamarai tikrai nėra svetima, šiemet ji pirmą kartą pasirodys kaip solo atlikėja. Nacionalinis šalies transliuotojas teigia, jog intensyviai ieško atlikėjai tinkačios dainos ir ją žada paskelbti vasario pabaigoje.

Primename, jog pernai Makedonijai atstovavo kolektyvas „Eye Cue“, kuris pusfinalyje užėmė 18 vietą. Paskutinį kartą šią šalį finale galėjome išvysti 2012 metais, o kol kas geriausias Makedonijos rezultatas yra 12 vieta 2006 metų konkurse.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus