RTVE nuotr.
Dalyviai

Ispanijos „Operación Triunfo. Gala Eurovisión“ finale triumfuoja Miki

Vėlyvą sekmadienio vakarą paaiškėjo „eurovizinės“ „Operación Triunfo“ laidos nugalėtojas – Miki. Būtent jis atstovaus Ispanijai 2019 metų „Eurovizijoje“.

Dar praeitų metų rugsėjį startavo Ispanijoje populiarus muzikinis realybės šou „Operación Triunfo“. Televizijos šou formatas yra panašus į mūsų „Dangų“ ar „Kelią į žvaigždes“. Grupelė dalyvių buvo įkalinti uždarose patalpose, kuriose pasiruošdavo ataskaitiniams koncertams, o konkurso gerbėjai galėjo visą parą „Youtube“ tinkle akiliai stebėti savo favoritų gyvenimus. Po keturiolikos koncertų buvo išrinktas projekto nugalėtojas – Famous Oberogo.

Famous / RTVE nuotr.

Jau penktąjį kartą, po 2002, 2003, 2004, ir 2018 metų,  ispanai nusprendė pasirinkti savo „Eurovizijos“ atstovą iš „Operación Triunfo“ dalyvių. RTVE televizija sulaukė daugiau nei tūkstantį potencialių „eurovizinių“ dainų. Po kelių etapų lenktynėse liko tik dešimt geriausių kūrinių. Nors kovoti dėl galimybės „Eurovizijoje“ turėjo teisę ne tik finalininkai, o visi 16 projekto dalyvių, organizatoriai paskirstė dainas savo nuožiūra – kai kurie dalyviai negavo dainų, o kiti finale atliko po du kūrinius, kas kėlė konkurso gerbėjų nepasitenkinimą. Maža to, kai kurie konkurso dalyviai viešai skelbė nenorintys važiuoti į „Euroviziją“, o tiksliau į Izraelį, ir skatino palaikyti jų varžovus.

Finalinis dešimtukas / RTVE nuotr.

Finaliniame „Eurovizijai“ skirtame „Operación Triunfo“ renginyje nuskambėjo dešimt konkursinių dainų. Atlikėjų pasirodymus vertino muzikos ekspertų komisija, tarp kurios narių – 2012 metų Ispanijos atstovė Pastora Soler ir Nettos pergalingosios „Toy“ autorius Doron Medalie. Uždegantį pasirodymą paruošė ir praeitų metų „Eurovizijos“ žvaigždė Eleni Foureira. Per pastarąjį pusmetį ispanai labai pamilo Elenį. Dainininkė pasirodydavo daugelyje šalies renginių ir apdovanojimų, taip pat išleido singlą ispanų kalba.

Eleni Foureira / RTVE nuotr.

Paskelbus žiūrovų balsavimo rezultatus paaiškėjo, kad daugiausiai – 34 proc. balsų surinko Miki su daina „La venda“, o antroji liko 22 proc. balsų pelniusi Maria. Atlikėjas pasirodys gegužės 18 dieną Tel Avive vyksiančios „Eurovizijos“ finale.

RTVE nuotr.

22-iejų metų Miki Nunez kilęs iš Barselonos. „Operación Triunfo“ projektą paliko vienuoliktoje laidoje. Kūrinį „La venda“ parašė „La Pegatina“ grupės gitaristas Adrià Salas, kuris pažįsta Mikį daugelį metų. Pasak dainos autoriaus, jo „eurovizinėje“ paraiškoje pasakojama apie asmeninį tobulėjimą ir visuomenės pakeitimą pradedant nuo savęs. Tarp kitko, pirminiame internetiniame balsavime „La venda“ buvo užėmusi devintą vietą.

Miki pasirodymas „Gala Eurovisión“ finale:

YouTube player

Studijinė „La venda“ versija:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus